Stiv plattfot

Spørsmål

Jeg har stiv plattfot med ekstra navicular bein på begge føtter. Den siste tida har jeg slitt med at jeg får smerter på høyre sida av nedre del av ryggen når jeg går. Jeg har ikke hatt andre ryggplager tidligere, derfor mistenker jeg at ryggsmertene kommer av at jeg har stive føtter. Jeg bruker fotsenger som er tilpasset føttene mine i alle sko jeg går med. Er det noe mer jeg kan gjøre for dette problemet med unntak av å gå? Har smurt rygg og føtter inn med ibuxsalve etter at smertene har oppstått.

Kvinne 37

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Hvis du har stiv plattfot, vil jeg tro at det er tale om en sammenvoksning i fotroten - dette kan bekreftes på CT-bilder. I og med at det er en stiv feilstilling man får i denne situasjonen, er det i utgangspunktet ikke så mye såler kan utrette, og vil vanligvis ikke kunne korrigere feilstillingen.


Det kan tenkes at du opplever feil bruk av bevegelsesapparatet grunnet feilstillingen i føttene dine. Jeg foreslår at du og fastlegen kartlegger føttene med CT, og eventuelt får en vurdering av en ortoped. En slik sammenvoksning gir slitasje i foten, og det er ikke uvanlig at man opererer pasienter med denne problemstillingen.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn