Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Standardforløp etter operativ behandling av håndleddsbrudd

Spørsmål

Hei! Jeg falt på glatta og pådro meg håndleddsbrudd 8. november. (Distal radiusfraktur). Jeg ble gipset på akuttmottaket, og det ble tatt røntgen før og etter. Tre dager etter ringte de fra sykehuset og sa at bruddet var ustabilt og måtte opereres. Jeg ble operert 5 dager etter bruddet med innsettelse av plate og skruer. (13.11.) Ukomplisert forløp. Jeg fikk med øvelser for hånden som jeg skulle gjøre hjemme hvilket jeg har gjort. Stingene ble fjernet etter to uker. Det jeg synes er rart er at jeg fremdeles ikke kan rotere hånden mot venstre eller snu håndflaten opp ned pga sterke smerter nederst i albuebeinet rundt håndrotsknokkelen. Jeg har ikke smerter andre steder. Det er også litt hovent i området rundt. Jeg kan bevege alle fingrene og også bruke hånden til lette ting. Er dette normalt og må jeg bare ta tiden til hjelp? Jeg kan jo ikke kjøre bil med håndleddet slik det er nå. Jeg tar 1-2 Panodil Zapp og 1 tablett Tramadol om dagen, men det hjelper jo ikke på rotasjonen i hånden, kun litt på smertene. Jeg er sykemeldt. Bør jeg ta kontakt med sykehuset/operatør igjen for ny undersøkelse? Har fått innkallelse til kontroll over nyttår.

Kvinne 59
Svar

Hei!


Det er altså gått ca tre uker siden du ble operert for et brudd i håndleddet. Ved mitt sykehus er det standard å ta inn pasienten til fysioterapeut to uker etter operasjonen, for å sjekke at opptreningen går greit, og at pasienten får til å gjøre de nødvendige øvelser. I utgangspunktet er det vanlig med hevelse på det tidspunkt du er nå, mens grad av bevegelsesutslag varierer, men det er absolutt ikke å forvente at du har fulle bevegelsesutslag.


Så lenge du opplever en gradvis fremgang når du trener med de forskjellige bevegelsesutslagene, vil jeg tro dette går greit. Om det allerede har stoppet helt opp, og det ikke er tegn til bedring, bør du kontakte opererende avdeling, og høre om du bør sjekkes, og eventuelt avklare om det er noe årsak til redusert bevegelse.


Lykke til!