Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Standard etterbehandling ved kirurgi

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt en hallux valgus operasjon i dag. De har brukt metoden å knekke benet under tåa, og flytte på noen deler fra kulen som står ut på siden. Jeg forklarer kanskje ikke dette helt riktig. Men er ca det de har gjort.Det jeg reagerer litt på. Er hvordan ortopeden har planlagt helingsprosessen. De har nå satt på en tykk bandage, som skal sitte på i 14 dager. Og med skoen du ser på bildet. Om 14 dager har jeg fått beskjed om å gå til fastlegen min å ta stingene og sette på et plaster. Og kun bruke skoen de neste 4 ukene. Som du ser går reima over bruddstedet. Hvordan kommer dette til å gå de siste 4 ukene? Har ingenting annet enn en dårlig sko som da beskytter foten. Har ikke fått beskjed om å bruke krykker. Kun gå på helen. Hva tenker du? Kommer dette til å heles riktig? Må bare spørre en utenforstående..Og hvordan går jeg frem om dette ikke er riktig?

Kvinne 41
Svar

Hei!


Det finnes ingen standard oppskrift på hvordan man skal behandle foten etter denne type kirurgi. Bandasjen du har fått på ser ganske så funksjonell ut, dessverre klarer jeg ikke å se noen sko på bildet du har lagt ved. Jeg antar likevel at det er en en svart såle med borrelåser, og i så måte virker det også fornuftig. I en slik sko burde det fungere helt fint å gå på hælen, du får lite belastning i forfoten når du har denne på.


Jeg har altså lite å utsette på den informasjonen du har, men personlig ønsker jeg å beholde bandasjen i hele tilhelingstiden frem til kontroll 6 uker etter operasjonen.


Lykke til!