Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Splitt i peroneussenen

Spørsmål

Hei, Jeg ble påkjørt og sliter med vond i ankel,hæl og ledd i venstre bein.Gikk hos fysioterapeut i ett år uten noe særlig forbedring. Tokk MR bilde nylig og fikk dette svaret:Det sees en kort,ca.1,5 cm lang splitting i peroneus brevis i nivå med malleol eksterna,som har typiske C form rundt peroneus longus.Liten signalforandring ved innfesting av achillessenen mot calcenaus,forenlig med aschillestendinitt.Hva betyr dette på norsk og finnes det noe behandling?

Kvinne 60
Svar

MR-bildet viser at den ene av de to senene som løper bak den ytre ankelknoken din er skadet på midten. Dette kan være årsak til smerter lokalisert til utsiden av ankelleddet. Dette er en tilstand som i noen tilfeller kan opereres, ved at senen sys sammen igjen.


I akillessenen er det litt tegn til irritasjon hvor senen går over i hælbeinet. Tøyning av dette kan hjelpe, og i noen sjeldne tilfeller vil det være aktuelt å fjerne deler av beinet på hælen som kan vedlikeholde irritasjonen. 


Jeg vil anbefale at du henvises til en ortoped for å få dette vurdert, da det ikke virker å hjelpe med de tiltak dere har forsøkt frem til nå.


Lykke til!