Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spenninger og smerte i magemuskler og omkring blæren

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål. Jeg har vært plaget med angst og traumer. Har nå hatt mye spenninger i kroppen. Stramme magemuskler, stramt ved bekken. Blir engstelig. Jeg bruker 20 mg Seroxat og 25 mg Quetiapin. Jeg har også smerter ved blæreregionen også. Er det mulig å få et svar på dette.

Kvinne 77
Svar

Hei.


Det er dessverre noe vanskelig for meg å gi deg et svar, når du ikke har stilt noe konkret spørsmål her. Ønsker du råd om hva du bør gjøre, eller kanskje du lurer på hva det kan skyldes, eller hvordan du kan bli kvitt det?

Jeg antar at du kanskje gjør det, og skal prøve å gi deg noen råd.

Når det gjelder hva årsaken kan være, så lar ikke det seg gjøre å stille noen diagnose på dette over nett, uten å ha muligheten til å undersøke deg og snakke grundig med deg, for å kartlegge dette. Smerter ved blæreregionen kan skyldes urinveisinfeksjon, så ta med en morgenurinprøve til fastlegen din for å se om du har en urinveisinfeksjon, som behandles med antibiotika. Har du svie ved vannlating eller hyppig vannlating, så øker det sannsynligheten for en urinveisinfeksjon.

Du opplever å ha spenninger i muskulaturen i mage og bekken. Det kan tenkes å henge sammen med din angst, for angst gir ofte muskelspenninger. Men samtidig synes jeg ikke du skal ta for gitt at det er årsaken uten legeundersøkelse, for det kan jo tenkes å ha andre årsaker. Du er 77 år, og vi vet at ved høyere alder forekommer sykdom oftere, så her synes jeg det er viktig og nødvendig med en legeundersøkelse for å undersøkt om det kan skyldes sykdom. Hvis ikke det gjør det, så diskuterer du med legen din hva som kan hjelpe deg best, -om det er muskelspenninger som følge av angst du har. Da vil nok for det første gode forklaringer og beroligelser fra legen virke bra, og kanskje mosjon og turgåing, som virker betydelig angstdempende vil nok også være å anbefale. 

Håper at informasjonen og rådene her kan være til nytte for deg. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-