Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter rundt håndleddet

Spørsmål

Heisann! Jeg har lenge slitt med senebetennelse i venstre hånd (ca.2-3 mnd). Det er vondt når jeg trykker midt på hånden, på knoklene og når jeg løfter eller tar forskjellige treningsøvelser (armhevinger, dips osv..) Også når jeg bøyer på hånden er det store smerter. Dette går veldig utover arbeidet mitt som forsynings portør hvor jeg løfter, skubber og gjør mye fysisk arbeid med armene mine. Hva kan jeg gjøre for at dette skal bli bedre?

Kvinne 21
Svar

Hei!


Ut fra det du skriver kan jeg ikke med sikkerhet si hvilken tilstand som måtte foreligge, til det er opplysningene litt for sparsomme. En av de vanligste plagene ved repetert arbeid, er irritasjon rundt første strekkesenekulisse på hånden - tilstanden kalles DeQuervains tenosynivitt. Denne tilstanden gir plager fra basis av tommelen, og litt opp på underarmen og ut mot tommelen, og forverres når man bruker disse musklene mot motstand.


Som oftest kan man få bukt med dette ved å redusere de aktiviteter som forverrer plagene, gjerne i kombinasjon med antiflogistia. Neste trinn på behandlingsstigen, er eventuelt å få tilpasset en egnet skinne til hånden, gjerne i kombinasjon med ett eller flere forsøk på injeksjon med steroider mot trinsen senen løper under.


Siste utvei, er å operere, da åpner man senetrinsen, og lar senen løpe fritt.


Av andre potensielle tilstander dette kan være, kan nevnes metacarpal bossing, artrose i håndroten (lite trolig), skader i triangulærbrusken (lite trolig)...


For en mer eksakt diagnose, bør hånden din undersøkes først, og dette vil fastlegen kunne hjelpe med i første omgang.


Lykke til!Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-