Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter mellom tå 4 og 5

Spørsmål

Jeg våknet en morgen tidlig desember 2018 med store smerter mellom 3 og 4 tå og disse har enda ikke forsvunnet. Smertene er kun på et punkt mellom 3 og 4 tå og ikke i selve tærne. Smertene har gradvis økt og økt fra desember 2018 og til dags dato blir jeg fortsatt dårligere. Jeg har gått på krykker de siste 6 ukene og foten blir fortsatt vondere, jeg klarer kun å halte veldig små distanser uten krykker og kan kun tråkke på hælen da å ta hele foten ned i bakken er ekstremt vondt. Smertene er både ved hvile og bevegelse, de oppleves som skarpe. Som om en kniv går inn og ut av foten på dette helt spesifikke område.Foten har aldri vært hoven men er ekstremt øm og det er utholdelige smerter når noen bare tar på foten i dette området. Prøvd varme/kulde og flere bettenelsesdempende medisiner uten noe effekt eller bedring av dette. Kulde gjør at hele foten føles ut som brenner. Det har bli tatt både Røntgen I januar og MR nå for 2 måneder siden, fikk aldri vite svaret på disse. Ble også henvist til ortoped som kun kunne tilby med kortison, Fikk kortisoninjeksjon for 2 uker siden og har siden det opplevd sterkere smerter og at foten har blitt veldig kald. Jeg har sakte men sikkert mistet muligheten til å bevege tærne mine, kan kun bevege storetåen min pr dd. Fastlegen gir meg ikke noe diagnose og ortopeden viste heller ikke ,fastlegen vil vente og se om det går over av seg selv selvom jeg er sterkt smertepåvirket og jeg har allerede ventet 5 måneder på at dette skal gå over og har vært sykemeldt i snart 2 måneder. Jeg er fortvilet og sliten av denne prosessen, Jeg har verken sovet en full natt eller spist normalt på 3 måneder.Er det riktig å påvente bedring når det har gått 5 måneder og foten fortsatt blir dårligere? Burde det bli tatt en ultralyd av foten? Hva tenker du at dette kan være?

Kvinne 21
Svar

Hei!


Jeg kan dessverre ikke se MR-bildene dine, til dette ville jeg også trenge fødselsdatoen din. Jeg må nesten forvente at det ikke fremkommer noe urovekkende på denne, da du ikke har fått noen tilbakemelding.


Inntil videre ville jeg ha søkt å finne ut om dette er en tilstand som skyldes forhold rundt nervene dine i foten, eller andre tilførende nerver til foten. En slik vurdering kan gjøres i samarbeid mellom nevrolog, og eventuelt ortoped som er spisset i retning fot- og ankelkirurgi. Det finnes en rekke tilstander som kan gi et symptombilde som det du beskriver, og som jeg oppfatter å virke å komme fra nerver. Jeg ville også undersøkt om dette kunne være ledd i CRPS-utvikling. Dette er en smertefull tilstand som det er lurt å komme tidlig i gang å jobbe med, slik at den gir minst mulig plager. Ultralyd vil ikke kunne gi noen ytterligere informasjon enn det MR gjør i dette tilfellet.


Lykke til!