Smerter i skuldre, hender og armer. Slitasje i nakken.

Spørsmål

Hei, Jeg har store smerter i skuldre, og dårlig i armer og hender. Har fått konstatert tetthet i en nakkevirvel, og har gått på kortison ett år. Lindrer smerte, men ved avslutning er smertene tilbake. Alder 68. Forslag ?

Mann 68

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Ja, det har jeg. Det du beskriver, kan ha mange forskjellige årsaker, og derfor må du ta kontakt med fastlegen for å få utredet hva dine plager skyldes. Det kan skyldes både en eller flere ting. Behandling vil kunne variere veldig alt ettersom hva årsakene til plagene er, derfor kan jeg kun si noe generelt om dette, blant annet følgende:


Skuldersmertene dine kan skyldes artrose (slitasje) og er det ille nok, kan det være aktuelt med protese. Om ikke det er aktuelt, finnes det flere smertestillende / betennelsesdempende medisiner som kan ha god effekt. Det kan også skyldes muskulære årsaker, og da kan f.eks. øvelser og fysioterapi virke gunstig. Smertene i hendene og armene kan tenkes å henge sammen med de trange forhold i nakkevirvlene du har fått påvist, dvs at nerver kan ligge i klem. Slike ting kan noen ganger løses med operasjoner.  Dette må du også få kartlagt. 

Du bruker også kortison, og det betyr at legen har stilt en eller flere diagnoser, hvor kortison er aktuell medisin. Derfor må du også høre med legen om hva du behandles for med kortison, for det er sikkert en svært viktig informasjon her for videre veivalg.

Alt i alt: Bruk din fastlege til å få kartlagt hva smertene skyldes, spør direkte om dette, og si at du er ute etter å finne ut om det finnes behandling som kan hjelpe deg. I utgangspunktet tenker jeg at mulighetene for det er store.

Håper at svaret og rådene kan være til nytte. Ha det bra.


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Harald Dobloug
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-