Smerter i skulder og øvre del av brystregionen: Hjertesykdom eller muskulært?

Spørsmål

Hei! Kvinne 42 år. Sliter en del med nakke/skulder vondt grunnet kontorjobb. De siste to dagene har jeg vært sår/øm i venstre side, litt sovende arm innimellom (ikke uvanlig for meg) men nå går smerten over skulderen og i øverste del av brystet (litt krampaktig i muskelen). Dette kommer særlig om kvelden når jeg skal slappe av og gjør at jeg ikke får sove. Ikke stikkende smerte men mer murring. Er redd for hjertesykdom så bør jeg kontakte lege?(er på ferie). Kan det være en betennelse e.l.?

Kvinne 42
Svar

Hei.


Dette klinger absolutt ikke som hjertesykdom, og det er enhver grunn til å tenke at det er muskulære smerter. Du trenger ikke å oppsøke lege for dette, med mindre du skulle komme til å trenge sterkere smertestillende medisiner som krever resept. Jeg ville tatt en betennelsesdempende smertestillende medisin som Ibux e.l. om jeg var deg, eller paracetamol 1 g x 3. Bevegelse som f.eks. gåturer, hvor du fritt svinger med armen, vil også være bra, så gjør gjerne det også.

Du spør om det kan være en betennelse, og det kan det være. Det vil gå over med tid, og evt betennelsesdempende medisiner. (Obs ikke antibiotika, -jeg bare nevner det siden jeg ikke sjeldent opplever at noen tenker at en må bruke antibiotika mot slike betennelsestilstander. Men det må en altså ikke, siden det ikke er bakterier involvert.)

God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-