Smerter i skulder og øvre del av brystregionen: Hjertesykdom eller muskulært?

Spørsmål

Hei! Kvinne 42 år. Sliter en del med nakke/skulder vondt grunnet kontorjobb. De siste to dagene har jeg vært sår/øm i venstre side, litt sovende arm innimellom (ikke uvanlig for meg) men nå går smerten over skulderen og i øverste del av brystet (litt krampaktig i muskelen). Dette kommer særlig om kvelden når jeg skal slappe av og gjør at jeg ikke får sove. Ikke stikkende smerte men mer murring. Er redd for hjertesykdom så bør jeg kontakte lege?(er på ferie). Kan det være en betennelse e.l.?

Kvinne 42

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Dette klinger absolutt ikke som hjertesykdom, og det er enhver grunn til å tenke at det er muskulære smerter. Du trenger ikke å oppsøke lege for dette, med mindre du skulle komme til å trenge sterkere smertestillende medisiner som krever resept. Jeg ville tatt en betennelsesdempende smertestillende medisin som Ibux e.l. om jeg var deg, eller paracetamol 1 g x 3. Bevegelse som f.eks. gåturer, hvor du fritt svinger med armen, vil også være bra, så gjør gjerne det også.

Du spør om det kan være en betennelse, og det kan det være. Det vil gå over med tid, og evt betennelsesdempende medisiner. (Obs ikke antibiotika, -jeg bare nevner det siden jeg ikke sjeldent opplever at noen tenker at en må bruke antibiotika mot slike betennelsestilstander. Men det må en altså ikke, siden det ikke er bakterier involvert.)

God bedring.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn