image: Smerter i lysken etter styrketrening. Brokk?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i lysken etter styrketrening. Brokk?

Spørsmål

Hei. I januar begynte jeg å trene igjen etter mange måneders pause. Noen dager etterpå styrketreningen så fikk jeg en slags strekk/stølhetsfølelse nederst til venstre (sett fra meg) innenfor hoftekammen i magen. Det var utrolig vondt og kunne nesten ikke bøye meg framover. Og nå snart i april har liksom ikke smerten forsvunnet fra det stedet. Det er ikke vondt å bøye seg lenger, og det er nesten ikke vondt egentlig. Det er bare en svak merkbar smerte som er der. Innenfor hoftekammen og på skrå ned mot venstre testikkel.

Når jeg trener eller beveger meg merker jeg ikke mye til det, men det er når jeg sitter bøyd jeg kan kjenne det. Merker heller ingenting når jeg ligger flatt, men kan merke det når jeg ligger «vridd». Når jeg bøyer meg framover får jeg også litt vondt nederst i ryggen på samme venstre side. Det er det samme stølhetsfølelsen som man får etter noen dager når man har trent.

Er livredd for at det kan være kreft. Men da hadde jeg vel vært død nå for jeg har jo hatt det en stund nå?

Har prøvd å trykke og kjenne rundt på magen men kjenner ikke noe klumper, og det er heller ikke vondt å trykke noe sted. Apetitten er god og har ikke endret aktivitetsnivået. Har også lagt på meg i vekt på etter å kommet i gang med styrketreningen igjen og spisingen.

Har prøvd å kjenne overalt på kroppen etter lymfeknuter og på testiklene, men merker ikke noe forskjell fra jeg har sjekket før, annet enn at det gjør ganske vondt i testiklene etterpå å ha klemt på dem. Har lest om lyskebrokk eller brokk generelt, men da skulle man vel ha kjent en slags kul et sted, men det gjør jeg ikke. Øker det sannsynligheten for at det er kreft? Hva kan dette være?

Mann 22
Svar

Hei.

Kreft er det ikke, det kan du glemme helt. Det oppstod noen dager etter at du startet styrketrening, og det forteller noe om at det svært stor sannsynlighet for at et eller annet har skjedd under trening, for eksempel at du har pådratt deg et brokk. Det er ikke helt uvanlig ved styrketrening, spesielt om man tar litt for hardt i og er utrent.

Det stemmer at det kan oppstå en synlig eller følbar kul ved brokk, men det at du ikke kjenner dette betyr ikke at du ikke har det. Det kan ha med måten du undersøker deg selv på, og at du ikke kan det slik legen din kan, eller det kan være et brokk som ligger imellom muskellagene.

Jeg synes alt du forteller om her, taler i retning av brokk, sekundært muskulære årsaker. Men ta for all del kontakt med fastlegen for å bli utredet for brokk, for jeg tror sannsynligheten for dette er stor.

Din sykehistorie og symptomer forøvrig gir ingen som helst mistanke om kreft.

Lykke til og ha det bra.

Illustrasjonsfoto øverst: TB studio / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-