Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i låret

Spørsmål

Jeg har verkende smerter i venstre lår - noe som gjør det vanskelig å gå. Det har vart flere dager, avtar noe med tid. Har hatt dette med jevne mellomrom. Kan det være senebetennelse? Hvilke undersøkelser må til for å avklare hva dette er for noe?

Mann 63
Svar

Hei.


Det er helt umulig å si noe eksakt om hva dette er eller ikke er, ut fra din beskrivelse her. Men siden du har hatt det av og til før, og det nå er avtagende, så er det ihvertfall ingen grunn til å mistenke alvorlig sykdom. Det er fordi da ville neppe plagene ha kommet og gått, men vært der hele tiden og blitt stadig verre.

Det kan ha med muskler og sener å gjøre, slik du selv er inne på. Avhengig av hvor i låret det er, kan vi også tenke i retning av artrose / slitasje i hofte eller kne, men kanskje noe mindre sannsynlig. 

Hvis det er i lysken, bør en tenke på muligheten for brokk, men igjen mindre sannsynlig.


Du spør om hvilke undersøkelser som må til for å avklare hva det skyldes. Det er det enklere å svare på. 

Det som må gjøres er i første omgang en grundig samtale med legen, hvor legen kartlegger alle forhold omkring smerten så grundig som mulig, for bare det alene gir legen ofte en svært god pekepinn om hva det tyder i retning av. Deretter vil legen undersøke deg med å kjenne på muskler og ledd, gjøre funksjonstester m.v. Dette alene kan være nok til å stille en eksakt diagnose, men hvis legen ut fra samtale og undersøkeler kommer frem til at du må utredes videre, så kan en for eksempel tenke i retning av røntgenbilder, dersom en mistenker sykdom i ledd.


Siden dette er så vondt at det hindrer deg i å gå, vil jeg være helt klar på at dette bør du få undersøkt. Lykke til.