Smerter i kneet i tre uker. Kommer og går.

Spørsmål

Jeg har strålende smerter som starter i kneet foran og går ned mot leggen. Det gjelder høyre kne. Det kommer som kramper og er over i løpet av få sekunder, men er veldig smertefullt, og det hender mange ganger pr dag. Det spiller ingen rolle om jeg sitter går eller ligger. Dette startet for ca 3 uker siden. Jeg driver ikke med idrett, men går en del.

Kvinne 54

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei. Du er en kvinne på 54 år, som i cirka tre uker har hatt smerter i høyre kne. Såvidt jeg forstår, har du ikke hatt noen akutt skade, så det har oppstått "av seg selv".  Du beskriver en intens smerte som kommer og går, og som varer bare sekunder av gangen, og smerten er ikke relatert til fysisk aktivitet.


Det er forsåvidt en noe atypisk beskrivelse av smerter i kneet, f.eks. vil de fleste tilstander i kneet gi mer permanente smerter, som forverres ved fysisk aktivitet. Typisk eksempel er artrose / slitasjegikt. Så det klinger det ikke som, men ingenting sikkert kan sies uten legeundersøkelse.


Hvis det er vondt å ta på, altså at du finner et lokalisert punkt på eller omkring kneet, der du kjenner smerten, eller ser en hevelse eller noe, så tyder det på at det er ting utenpå kneet, som senefester, slimposer e.l. Andre mulige årsaker er meniskproblemer, revmatisk sykdom m.m.


Alt i alt er det ikke mulig å komme noe nærmere en diagnose her uten en reell legeundersøkelse, så om ikke dette gir seg etterhvert, vil jeg anbefale deg å oppsøke legen din for å få dette undersøkt. Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-