Smerter i hoften

Spørsmål

Hei, er en 71 år gammel mann som tidligere i høst fikk mer eller mindre akutte smerter i hoftene - særlig høyre. Har spondylolistese 11 mm (L5) med flere dehydrerte og buede skiver som gir smerter i rygg, men ikke i bena så jeg lever egentlig greit med det så lenge jeg tar hensyn. Er ellers i god fysisk form. I 2013 hadde jeg samme hoftesymptomer og det ble tatt røntgen som viste at ikke noe var feil. Jeg regner med og håper at ikke dette har endret seg på bare 6 år, men hva tror du? Smertene er ikke konstante, men varierer ganske mye. Jeg kan godt gå tur i en time uten store problemer, mens jeg andre ganger kjenner skikkelig på intens smerte inne i hoften.

Mann 71

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Den vanligste årsaken til den type smerte du beskriver, vil i din alder være slitasjeforandringer i hofteleddet. Slike smerter pleier ikke å debutere akutt som du beskriver, og det faktum at du hadde lignende symptomer også for 6 år siden, gjør det enda mindre sannsynlig med slitasje som tilgrunnliggende årsak.


Jeg tror likevel at et røntgenbilde av hofte og bekken kan være en fornuftig start på utredningen i dette tilfellet. Det finne en del tilstander som kan ramme hofteleddet, som vil kunne gi et mer akutt forløp, for eksempel infarkt i knokkelvevet, og slike vil også kunne vises på røntgen etter en stund.


Hvis røntgen ser normalt ut, bør du få noen til å undersøke hoften og omkringliggende strukturer. Start gjerne hos fastlegen eller en fysioterapeut, og hvis dere ikke finner ut av det, kan det være lurt å henvises videre til en sykehusspesialist.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-