Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i hoften

Spørsmål

Hei, er en 71 år gammel mann som tidligere i høst fikk mer eller mindre akutte smerter i hoftene - særlig høyre. Har spondylolistese 11 mm (L5) med flere dehydrerte og buede skiver som gir smerter i rygg, men ikke i bena så jeg lever egentlig greit med det så lenge jeg tar hensyn. Er ellers i god fysisk form. I 2013 hadde jeg samme hoftesymptomer og det ble tatt røntgen som viste at ikke noe var feil. Jeg regner med og håper at ikke dette har endret seg på bare 6 år, men hva tror du? Smertene er ikke konstante, men varierer ganske mye. Jeg kan godt gå tur i en time uten store problemer, mens jeg andre ganger kjenner skikkelig på intens smerte inne i hoften.

Mann 71
Svar

Hei!


Den vanligste årsaken til den type smerte du beskriver, vil i din alder være slitasjeforandringer i hofteleddet. Slike smerter pleier ikke å debutere akutt som du beskriver, og det faktum at du hadde lignende symptomer også for 6 år siden, gjør det enda mindre sannsynlig med slitasje som tilgrunnliggende årsak.


Jeg tror likevel at et røntgenbilde av hofte og bekken kan være en fornuftig start på utredningen i dette tilfellet. Det finne en del tilstander som kan ramme hofteleddet, som vil kunne gi et mer akutt forløp, for eksempel infarkt i knokkelvevet, og slike vil også kunne vises på røntgen etter en stund.


Hvis røntgen ser normalt ut, bør du få noen til å undersøke hoften og omkringliggende strukturer. Start gjerne hos fastlegen eller en fysioterapeut, og hvis dere ikke finner ut av det, kan det være lurt å henvises videre til en sykehusspesialist.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-