Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i håndledd og skulder

Spørsmål

Jeg var så uheldig å måtte strekke armen på en måte som jeg der og da kjente ble feil. Litt vanskelig å forklare hva som skjedde, men det hadde med at jeg måtte dra ut en kontakt som var under komfyren nede ved gulvet. Etter dette har jeg hatt til dels mye knepping i håndleddet og litt smell fra skulder når jeg løfter armen. Det er dette med håndleddet som er værst og som jeg er bekymret for. Jeg tror jeg må ha skadet noe. Bevegelse av håndleddet medfører ingen smerte. Kan dette gå over av seg selv? Kan jeg bevege håndleddet som vanlig?

Kvinne 51
Svar

Hei!


Uten mulighet for å undersøke deg, er det vanskelig å si noe nærmere om hva dette kan være, både i skulder og håndledd. "Smell" og "knepp" er som oftest uttrykk for sener som rir over knokler på en ikke-korrekt måte. Dette kan man feks se hvor sener har løsnes fra sitt normale leie, og blir liggende og arbeide på uten nødvendig beinet forankring, og da rir over knokler og vev, slik at det kan avstedkomme hørbare og følbare knepp og lyder. Andre årsaker til de symptomer du beskriver, kan være løse biter i et ledd.


Ut fra mekanismen, og det at du ikke beskriver noen akutte symptomer som hevelser eller blodutredelser, gjør sannsynligheten for noen alvorlig strukturell skade svært liten.


Siden det blir umlig å si hva dette er, kan jeg heller ikke antyde prognose eller forhåndsregler. Hvis plagene vedvarer utover 4-6 uker, ville jeg i første omgang bedt fastlegen ta en titt på det. Finner dere ikke ut av det kan det være lurt å be om å få det vurdert ved en ortopedisk poliklinikk.


Lykke til!