Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i hånden

Spørsmål

Hei, kan man ta feil av brudd, andre skader og gangioncyster i hånden ved MR? Jeg har nemlig tatt meg for med utstrakt hånd i et fall for noen år siden (nøyaktig fem år som både er flaut og dumt å innrømme). Hos ny fastlege har jeg tatt opp dette med han da jeg opplevde at forrige ikke tok mine plager seriøst den gang. Fortsatt har jeg vondt i hånd når jeg belaster den, for eksempel når jeg skriver for hånd etc. og smerter stråler seg ned i armen. På legebesøket ble typiske undersøkelser gjort av hånd og arm, han kunne da si at jeg hadde en liten feilplassering i håndleddet. Etter at fastlege ringte i dag og sa det ikke var brudd som er greit nok , men at jeg hadde fått noen små gangioncyster med væskeansamling. Nå vet ikke jeg hvordan cysters konsistens er eller om det skal være harde, uansett så kjennes det ut som at det er skjelettet jeg kjenner. Ifølge Aleries er bildene fra MR normale som de skriver kort i sin rapport, men så blir jeg likevel litt usikker rundt dette likevel. Dette sier rapporten kort: "24.02.2020 MR Håndledd høyre Ingen gamle bilder til sammenligning. Us. av håndledd, håndroten og metacarpalia. MCP-ledd 1, 3, 4 og 5 er fremstilt. Radiocarpal- og radioulnarleddet ses med lett væskeøkning. Imidlertid ingen holdepunkt for degenerative eller inflammatoriske forandringer. To små avlange ganglioncyster på få mm diameter dorsalt i nær relasjon til leddet mellom lunatum og scaphoideum. Klinisk betydning? Diskret væskesignalerende, overflatisk defekt på 2 mm diameter radialt i lunatum, men normal avstand mellom lunatum og scaphoid, ingen mistanke om ligamentskade. Sekvele etter skade? Klinikk? Ellers normale forhold i håndroten og metacarpalia. Også MCP-leddene er uten anmerkning. R: Små ganglioncyster. Obs. lunatum. Konf. beskr. " Det er et bilde jeg stusser over (de med pil og sirkel ) som jeg har redigert litt med lys og lagt ved som filer. selv om kvaliteten på de og andre muligens ikke er så gode eller gir nok info.

Kvinne 29
Svar

Hei!


Ved gjennomgang av de tilsendte bildene, finner jeg ingen åpenbar forklaring på dine plager. Jeg ser spesielt ikke noe som minner om brudd, og ville ikke forvente at en skade så langt tilbake i tid ville gitt en bruddskade du fortsatt plages med.


Som jeg ofte sier, er MR-bilder kun en avsluttende del av vurderingen av en persons plager fra muskel og skjelett. Et tilsynelatende normalt bilde, er dermed ikke ensbetydende med at du ikke har noen plager, og ikke har plager som kanskje kan avhjelpes. For meg høres det ut som om du skal få dette vurdert av noen som jobber med disse problemstillingene til daglig, og be om å bli henvist for dette.


Lykke til!