Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i halebeinet

Spørsmål

Har ett barn som for noen år siden ramlet og knakk halebeinet,påvist på Mr-undersøkelse etter å ha hatt mye smerter i lang tid..Vært hos flere fysioterapeuter,leger,orteopedisk undersøkelser,og osteopat..Fått diverse øvelser å gjøre fra de forskjellige uten at det har hjulpet så mye..Osteopat behandling er det som har hjulpet mest..Smertene er mest der når hun/han sitter...Nå er ny vurdering tatt av en annen orteoped,og operasjon er nå innvilget..Kortison injeksjon er ikke prøvd...De skal fjerne en del av halebeinet(det er litt lengre enn mange har) Det jeg lurer på er hvor god er prognosen på en sånn type operasjon?Og kan dette gjøre at hun/han blir verre enn i dag?

Kvinne 19
Svar

Hei!


Den vanligste behandling av halebeinssmerter er avlastning med ringputer, steroidinjeksjon, og til slutt, i noen svært få tilfeller, fjerner man den delen av halebeinet som man mistenker kan gi plager. Jeg leste gjennom noen oversiktartikler om emnet, og resultatene er beskrevet som gode i opp mot 85% av dem som blir operert. Best går det med kvinner som har gjennomgått fødsler eller på annen måte har et traume som man mener kan ha utløst plagene.


Ingen kirurgi er uten mulige komplikasjoner, og i verste fall kan jo dette lede til plager som er verre enn dem man hadde på forhånd. Det er derfor det er viktig å veie fordeler og ulemper opp mot hverandre, før man går i gang med planlagt kirurgi. Den vanligste komplikasjonen er infeksjon, og dette er beskrevet hos opp mot 11% av dem som gjennomgår disse operasjonene. Slike infeksjoner får man jo greit behandlet, men det vil lede til et forlenget postoperativt forløp.


Lykke til!