Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i føtter og legger, ankelhevelser, korsryggsmerter

Spørsmål

Har smerter i føttene, fra tærne og til et stykke opp på leggene. Anklene er hovne og viser blodutredelse under huden. Som regel iskaldt, men også sviende varmt. Har spinal stenose og Bechterew. Ikke diabetes. Diagnose? Behandling? Pensjonist 83 år. Går lite. Det å stå rett opp og ned er håpløst. Da får jeg smerter i korsryggen.

Kvinne 83
Svar

Hei.


Dine plager kan ha forskjellige årsaker, og jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert om dette uten å undersøke deg. 

Det kan skyldes dårlig blodforsyning /åreforkalkning, det kan skyldes nerveskader(polynevropati) og det kan ha med din spinale stenose å gjøre, for å nevne noe. Hevelser i anklene skyldes ofte væskeansamlinger, ødemer. De kan også ha flere årsaker, som f.eks. hjertesvikt eller dårlige klaffer i venene som bringer blodet tilbake til hjertet. Korsryggsmertene du forteller om, kan så avgjort skyldes din Bechterew.

Hva slags behandling som vil kunne hjelpe deg, vil avhenge helt av hva årsaken her, og du må derfor først finne årsaker / få stilt diagnoser, før det går an å si noe som helst om anbefalt behandling. Derfor bør du nå oppsøke fastlegen din for å bli undersøkt for disse tingene, og når legen så har undersøkt deg og kommet frem til hva årsaken er, så vil det ligge i sakens natur at du da også får behandlingsanbefalinger.

Håper svaret er til nytte og at du får god hjelp for dette. Det er forøvrig ingenting i det du skriver her, som tilsier at du ikke vil kunne bli bedre av disse plagene, så bestill deg en time hos legen din, så er du på vei mot gode løsninger. God bedring.