Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i fot

Spørsmål

I september i fjor sendte jeg et spørsmål til deg fordi jeg hadde vondt i en fot etter å ha gått noen timer med for trange støvler. Jeg har fremdeles vondt, faktisk har det bare blitt værre og værre. Jeg har fått tatt røntgenbilde som viser at jeg har hallux valgus og hælspore, men at ingenting ellers er skadet. For ca. tre uker siden var jeg hos massasjeterapeut, men jeg syns smertene har blitt værre etterpå. Det påvirker rett og slett min evne til å gå, og etter massasjen har jeg smerter oppover i leggen. Fastlegen har nå henvist meg til fysioterapi. Vil dette etter din mening hjelpe? Det eneste jeg syns har hjulpet hittil er Ibux gel.

Kvinne 51
Svar

Hei!


Det eneste jeg med sikkerhet kan si, er at du skal ha fått påvist hallux valgus. Det er vanskelig å finne noen gode studier som viser fysioterapi som en effektiv behandling av denne tilstanden, og min egen erfaring er at det har lite å tilføre. Betennelsesdempende medisiner vil kunne avhjelpe symptomene, men vil ikke gjøre noe med den tilgrunnliggende årsaken til plagene, altså feilstillingen i foten.


Så plaget som du høres ut til å være, er det rimelig å anta at du ville kunne vært godt hjulpet av en kirurgisk korreksjon av feilstillingen.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-