Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i det ene brystet

Spørsmål

Hei. I det siste har jeg hatt smerter i brystet. Alt startet med at jeg plutselig fikk et kraftig stikk i venstre pupp. Får av og til vondt i venstre arm også. Har vært og snakket med fastlegen og fått tatt EKG da dette startet. Det var ingenting galt på EKG. Bekymrer meg snart ihjel på om det er noe med hjertet. Av og til er det også akkurat som om det stikker. Smertene er der nesten hver dag.  Det er også ømt midt på puppen når jeg tar der. Sliter også psykisk så dette blir jeg sprø av. Har hatt disse smertene siden i begynnelsen av oktober. Får ikke til å fungere normalt heller, siden jeg er så bekymret. Blir også veldig slapp/trøtt, men det er vel fordi jeg blir så bekymret. Har hatt en liten vaskejobb der jeg brukte armene mye. Vet ikke om det har noe å si. Kjente smertene både hjemme og på jobb. Nå har jeg ikke den jobben mer (1 uke siden jeg ble ferdig) og jeg kjenner plagene enda. Bortsett fra at jeg ikke har de store smertene i venstre arm mer. Legen min sa at det kunne være muskelsmerter. Er det noe jeg kan ta eller smøre på for å lindre? Bør jeg ta meg en ny tur til legen eller er dette noe som går over til slutt? (Er veldig plaget med muskelsmerter generelt. Men ikke på denne måten. Har også tatt blodprøve der jeg fikk utslag på at det kanskje var Bechterews jeg har.)

Kvinne 31
Svar

Hei.


Dette gir ingen som helst mistanke om hjertesykdom, så det kan du slå helt fra deg. Hjertesykdom gir ikke slike plager, spesielt ikke det med ømhet på brystet når du tar på det. Og i tillegg så er du en ung kvinne på 31 år, og unge kvinner får i praksis knapt akutt hjertesykdom generelt sett.


Jeg tenker at din vaskejobb kanskje kan ha medvirket til smertene i armen din, altså at smertene i armen kan være muskulære. Nå som du har sluttet med den vil du så få se om det avtar og forsvinner, noe det altså foreløpig ser ut som at det faktisk gjør. Får du ikke mer smerter i armen nå, så taler det i retning av at vaskingen var årsaken.


Smertene i brystet ditt synes jeg du skal få utredet nærmere. Det viktigste er en grundig undersøkelse av brystene hos fastlegen, evt en mammografi, om legen kjenner noen kuler. Muskulære plager, slik legen din har antydet, gir ikke smerter når du tar på brystet, for musklene ligger under de kvinnelige brystene. 


Du er svært bekymret, og det blir man lett når en har plager fra kroppen en ikke vet svar på. Derfor er det å komme til bunns i dette nå ved å bli utredet for dette, det viktigste du kan gjøre nå. Forklar legen hvor bekymret du er på grunn av dette, og at du derfor trenger klare svar på hva det skyldes og ikke skyldes. 

I tillegg er det slik at bekymringer over tid er svært uheldig for helsen, og det kan bidra til og forsterke smerter, blant annet på grunn av at man da gir smerter mer fokus.


Jeg håper at informasjonen og rådene kan være til nytte for deg. Lykke til.