Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i bekkenet etter fall

Spørsmål

Hei. Jeg hadde en skikkelig flau og kjip ulykke på lørdag. Vi var på fest og jeg stod og danset oppå en stol. Da tenkte min mann det var en morsom ide og skulle løfte meg over skuldra si. Noe som ikke endte bra. Han stakk da altså hodet mellom bena mine og løftet meg opp slik at jeg rett og slett stupte kråke over hodet på han og deiset rett ned i gulvet på andre siden. Han er nesten 2 meter høy så det var litt av en smell. Jeg kjente at det knakk/bristet veldig i brystryggen og jeg slo ut pusten. Lå lenge før jeg fikk puste igjen og hadde veldig vondt. Kom meg til slutt opp på beina igjen. Nå er det 3 dager siden og jeg sliter veldig med smerter spesielt i bekkenet på den siden jeg falt i brystryggen og nakken på samme side. Er veldig vondt når jeg går så jeg er kun hjemme og har holdt meg veldig rolig. Ingen nummenhet. Har paralgin forte som jeg har tatt litt av uten særlig effekt. Kan det være at jeg er skikkelig forslått bare eller bør jeg kontakte lege å få tatt røntgen? Hva kan det isåfall være? Er det noen smertestillende som kunne fungert bedre? Hvor lenge bør jeg regne med dette varer og bør jeg tenke på sykemelding? Har fri noen dager til så ikke aktuelt før om 4 dager isåfall. Har et fysisk krevende yrke.

Kvinne 40
Svar

Hei!


Litt spesiell traumemekanisme du beskriver. Jeg forstår at du nå har smerter i en side av bekkenet. Det er helt umulig for meg å si at det ikke foreligger et brudd, selv om det mest sannsynlig ikke gjør det.


Så fremt det ikke foreligger brudd, vil jeg forvente at smertene avtar om et par dager. Hvis smertene forblir like uttalte en uke etter skaden vil jeg nok anbefale et røntgenbilde.


Jeg synes ofte Paralgin forte fungerer godt i kombinasjon med et antiflogistikum, for eksempel Ibux. Sterkere smertestillende kan jeg ikke anbefale uten at du får avklart hvorfor du har behov for det. Behov for sykemelding er noe du selv må ta stilling til. Vi vet jo enda ikke om det foreligger en skade som krever avlastning.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-