Smerter i beinet

Spørsmål

Hei. Eg har slitt med smerter i høgre fot i 4 år. Det startet med plutslg smerte i foten når eg gjekk tur med klassen måtte finne stilling på foten når eg gjekk som gjorde minst vondt. Kunne ikkje bere noke tungt då blei det verre, skulle eg gå opp ei trapp måtte eg tenke litt før eg fekk løfta foten, av og til ville foten svikte. Etter ei stund forsvant det problemet men fortsatt verket foten når eg går eg halter veldigt har mindre kraft i høgre fot. Har vore på røntgen der dei fann moderat slitasje på høyre hoft men ikkje noke anna. Då eg sa smerten er verst midt på framsida av lår føle verk og svie der. Var på mr av rygg og lår men ingen funn. Var på ultralyd hos privat der meinte han at det var ein slimpose høgt oppe på låret som var årsaken, men fastlegen meinte nei. Så nå har eg fått tabletter i 4 år først voltaren så naproxsen og nå vimovo. Første åra tok eg lite, men nå tar eg 1 til 2 kvar dag for å kunne gånormalt og trimme som er viktigt for meg, det har og gjort at eg ikkje får gå så mykje. Er og redd for så mykje tabletter, har våkna 3 til 4 ganger siste gang i dag av at senga gynga ville besvime blir kvalm og uvel etterpå som vare ut over dagen. Sist eg målte blodtrykk var det 158/84. 4 månader før var det 130/60 . Hadde bytta fastlege når trykke blei målt sist. Treng råd ka eg bør gjer. Har vurdert Volvat eller Aleris men det er jo ganske dyrt. Men tenke på helsa.

Kvinne 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Her var det mange ulike meninger om hva som var problemet ditt. Jeg blir også litt usikker på hvor du opplever plagene dine, i foten, eller i beinet, det vil si lår, kne, ankel og fot.


Det eneste objektive funnet som til nå er gjort, er påvisning av slitasje i hoften på denne siden. I noen tilfeller kan smerter som oppstår i hofteleddet, gi seg til kjenne i kneet, og i noen tilfeller også lenger ute i beinet. Det kan absolutt være verdt å få vurdert i hvor stor grad denne slitasjen bidrar til symptombildet ditt. Denne vurderingen får du nok best gjort av en ortoped som driver med protesekirurgi.


Ellers synes jeg også at hvis du har plager som utelukkende oppleves i foten, bør denne også utredes med røntgen og MR, deretter henvisning til en ortoped.


Lykke til!



Har du spørsmål om ORTOPEDI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gard Kristian Anderssen ORTOPEDI
Pris fra 259,-