Smerter i beina

Spørsmål

Hei sann Jeg har hatt en del vonde og tunge ben i en god periode, blir vondere jo mere jeg går or står, har også vonde når jeg våkner om morgenen, muskelene kjennes som blåmerker når dem presses på utside og innside. Jeg har vært til MR men skjønner ikke helt resultatet. Legen min har forklart men raskt . Jeg har blitt henvist til sykehus for å se hva som kan eventuelt gjøres med ryggen. Dette er mine resultater av MR og bilder. MR Lumbosacralcolumna Sagittale snitt gjennom th-l overgang og lumbosacralcolumna samt aksiale snitt gjennom tre nederste intervertebralskiver. Nærmest utrettet lordose. Moderat osteochondrose L4/L5 med høyderedusert skive. Moderat hypertrofisk fasettleddsarthrose L4/L5 som sammen med disc bukning forårsaker noe lateral recesstenose for utgående L5-røtter bilateralt. Modic type 2 signalavvik i tilgrensende corpora. Ingen prolaps påvist L3/L4 eller L5/S1. Ingen sentral spinal stenose påvist. Intet å merke ved conus medullaris. R: Osteochondrose L4/L5 med høyderedusert skive og lett disc bukning samt fasettleddsarthrose med bilateral lateral recess stenose. Utrettet lordose.

Mann 39

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


MR-bildet viser vel egentlig ikke mer enn kanskje litt slitasje i lenderyggen. I nivå L4/L5 kan det gi opphav til litt trange forhold for de avgående nerverøttene i dette nivået. Jeg tror likevel ikke det forklarer symptomene dine slik du beskriver dem.


For meg høres dette mer ut som smerter fra musklene dine i beina, og jeg ville undersøkt hva som kunne være årsaken til dette. Jeg ville spesielt sjekket om langvarig bruk av det medikamentet du bruker hver 14. måned kan forklare disse plagene.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-