Smerter hæl

Spørsmål

Er en mann på snart 50 og sliter med smerter og stivhet bak på hæl. På jobb går eg ca 15000 - 20000 skritt pr dag og da er føttene helt fine. Bare minutter etter hjemkomst og en halvtime i ro, så halter eg som en gammel mann. Det er veldig stivt og vondt. Eg jobber tre dager i uka. Tre dager i uka bruker eg på ymse turar i fjellet med varierende lenge. Da går eg smertefritt opptil 8 timer uten stopp. Ved matpause blir det vondt og stivt, men klarer å "komme igang igjen". Etter bilturen hjem og resten av kvelden hjemme klarer eg avogtil nesten ikkje gå. Hadde vi ikke hatt rekkverk i trappa hadde det vært problematisk. Men rart nok etter en natt i køya så er eg gåandes neste dag. Og sånn har det holdt på i halvannet år. Dag 7 i uka bruker eg til en ren løpetur 5 - 7 km med varierende etterdønninger. Eg prøvde trykkbølgebehandling på hælen, og allerede etter første økta føltes det som at eg hadde fått ny fot da eg gikk ned trappa fra fysioen. Han sa at han kunne kjenne "knasing" og hevelser bak på hælen/akillesen. Men etter neste dags jobb økt var det helt likt. Tok 5 behandlinger og fysio mente at all hevelse var borte. Hver gang var det som å sveve på lykkeskyer rett etter behandling, men så snart man bruker foten litt og så holder den i ro en liten stund, så er den gode virkningen borte. Det virker som at Voltaren Forte hjelper litt, men eg har ikkje brukt dette morgen/kveld over lang tid. Har hørt det advares mot det med tanke på fare for tetting av blodårer? Er dette overdrevet? Hvis eg tar en slags hviledag helt i ro så blir foten vond og stiv bare eg holder foten i ro litt for lenge. Da eg spurte fysio om det kunne være slitasjegikt svarte han blankt nei. Er litt rådløs. Pga deltidsjobb blir en av ulempene at man ikke har råd til all verdens behandlinger. En trykkbølgebehandling er 1000.- pr gang. Er en slags fot ristemaskin som man setter føttene på og rister løs en halvtime på noe som kunne hjulpet?

Mann 47

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, har du tatt opp problemet med fastlegen? Det er viktig at legen undersøker deg og får satt en diagnose/forklaring på plagene. Slitasjegikt er noe man ser i de større ledd som hofte og kne. Det er ikke årsak. Men en form for kronisk akillessene betennelse er sannsynlig. Fastlegen bør vurdere MR og henvisning til ortoped. Det kan godt tenkes at årsaken kan behandles med mere aggressive metoder avhengig av årsak. Voltaren kan gi sår i magesekken og dermed smerter øverst i magen. Man kan bruke det fast 1-3 ganger a 50 MG daglig i lang tid så lenge man ikke opplever magesmerter. Jeg ønsker deg god bedring 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn