Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter etter innsetting av kunstig kneledd

Spørsmål

Begge knærne mine er utslitt, det høyre mer enn det venstre. Jeg valgte å operere det venstre kneet siden jeg hadde så store smerter i det kneet. Jeg ble operert den 8.12.20 og har enda større smerter etter operasjonen, enda operasjonen er vellykked. Det viser seg at smertene kommer ikke fra kneet men av kronisk senefestebetennelse på begge sider av kneet. Jeg får fysioterapi for kneoperasjonen men det gjør at senefestesmertene blir bare enda verre. Jeg går nå med krykker og tilstanden blir verre isteden for bedre. Jeg må hvile mye og har lite krefter igjen. Jeg er i full jobb, men klarer lite nå. Hva skal jeg gjøre?

Kvinne 78
Svar

Hei!


Siden det ikke er gått mer en litt over en måned etter at du fikk satt inn nytt kneledd, ville jeg ikke vært så veldig bekymret - det er fortsatt svært tidlig. Ved kneprotesekirurgi, er det en kompleks balansering av sener og leddbånd rundt kneleddet. Tøyning og tilpassing til ditt nye kne vil kunne ta litt tid. Jeg tror at det arbeidet du kan gjøre sammen med en fysioterapeut er fornuftig og viktig i den fasen du er nå.


Selv om det er svært lite sannsynlig, nevner jeg likevel at det i noen få tilfeller kan foreligge en tidlig infeksjon i protesen, som årsak til slike smerter. Jeg ville ikke bekymret meg for dette nå, men hvis det skulle tilkomme infeksjonstegn eller smertene ikke vil bli bedre, bør dette eventuelt utelukkes.


Lykke til!