Smerte flanke

Spørsmål

Hei. Jeg har de siste to mnd slitt med noen akutte og stikkende smerter i venstre flanke mot ryggen. Det kommer helst når jeg sitter i ro, men kan også komme i mindre grad når jeg er oppe og går. Når smerten kommer er det intenst og jeg må nesten puste meg gjennom. Smerter går ikke ut i magen, men i ryggen (korsryggen høyde). Dette kjennes IKKE muskulært ut, men som det er et organ. «Anfallet» varer kanskje opp til 10 sekund, så er det over. Dette kommer gjerne 3/4 ganger i døgnet. Jeg har også slitt med nattesvette og hatt to hovne lymfeknuter. DVært hos fastlegen med dette som tok aktuelle blodprøver som var helt normale. Stikningene visste han ikke hva kunne være. Jeg frykter jo kreft med en gang pga nattesvette i tillegg. Den ene klumpen er under overleppen rett der jeg har snusen. Den andre rett under haken. Redd dette har en sammenheng. Kan legge til at jeg tok MR eller CT (er ikke helt sikker på hvilken av dem) i 2016 pga smerter i ryggen etter fødsel. Disse bildene viste ingenting, men jeg hadde ikke på det tidspunktet disse stikningene. Jeg har også smerter i ryggraden og noen muskler i ryggen (i bh høyde). Disse har jeg som sagt hatt siden fødsel i 2015. Kan det ha noe sammenheng med stikningene i flanken? Jeg var også hos gynekolog i september på sjekk og der var alt normalt. Ble også tatt UL pga diverse, men ingen funn der. Så regner ikke med at smertene kommer fra eggstokker eller livmor heller. Da alt var helt fint i sep. Har ellers ingen andre plager.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg har ingen tro på at det skal være sammenheng med klumpene du kjenner i overleppe og hake og ryggplagene. Nattesvette kan være et symptom på lymfekreft, men også infeksjon eller høyt stoffskifte. Andre årsaker er også mulig. Smertene kunne minne om nyrestein. Er det tatt urin prøve? Ultralyd urinveier? Muskulær årsak er også mulig. MR vil kunne gi mer informasjon, men om denne var normal mens disse plagene var tilstede, vil ny undersøkelse neppe være til hjelp. Lymfeknuter eller kuler ved hake har ingen sammenheng med ryggplager. således er det ingen mistanke om lymfom i den grad fastlegen var bekymret for kulene som du kjenner. jeg håper du faller til ro med dette svaret!