Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slitasjegikt i kneet

Spørsmål

Hatt problemer med venstre kne i over 10 år. Gått til Manuellterapeut siden 2012 og trening i regi av Fysioterapeut siden 2917. Artroskopi med meniskreseksjon - mars - 2014 Diagnotisk Artroskopi - mai - 2014 Extirpasjon Fritt legeme - juni - 2016 Hualouinsyre injeksjon - nov - 2017 Hualouinsyre injeksjon - mai - 2018 Får beskjed hver gang at det blir ingen operasjon fordi jeg er for ung. Nå er jeg 61 år, og den 06.07.19 får jeg atter en gang beskjed fra Ortoped .... om at det ikke blir operasjon.men at jeg kan få en kortison injeksjon. Jeg svarte at jeg faktisk talt ikke var interessert i bare å komme å få injeksjoner, fordi knnet blir jo ikke bedre av den grunn! Kneet svikter hele tiden og det kommer lyder når jeg gårSmertene er ikke til å holde ut!. Sover nesten ikke. Kan ikke belaste det, og det er hovent og stivt. Akuttime hos fastlegen den 26.04.19 . Det ble da tappet ut veldiag mye væske. Fikk en kortison injeksjon. Forstår ikke dette! Er avhengig av krykker og har fått en tilpasset ortose Vært og tatt MR den 26.06.19 Legger ved beskrivelsen På forhånd takk for svar

Kvinne 61
Svar

Hei!


Beskrivelsen av MR-undersøkelsen var ikke kommet med, kun henvisningsskrivet fra fastlegen. Dog står det at du allerede har fått påvist slitasje i kneleddet ditt på røntgen på bilder som tidligere er tatt.


For å være helt ærlig, så skjønner jeg ikke hvorfor du ikke blir tilbudt en protese i kneet, da du synes å innfri kriteriene for dette og vel så det. Om du kun har vært hos private aktører synes jeg det er på høy tid at du ber om å bli henvist til en offentlig avdeling. Hvis du ikke får tilbud om protese ved ditt lokale sykehus, kan du be fastlegen henvise deg til en annen avdeling, som fritt sykehusvalg.


Lykke til!