Slitasje og kondromatose i kneleddet

Spørsmål

Hatt problemer med venstre kne i over 10 år. Gått til Manuellterapeut siden 2012 og trening i regi av Fysioterapeut siden 2917. Artroskopi med meniskreseksjon - mars - 2014 Diagnotisk Artroskopi - mai - 2014 Extirpasjon Fritt legeme - juni - 2016 Hualouinsyre injeksjon - nov - 2017 Hualouinsyre injeksjon - mai - 2018 Får beskjed hver gang at det blir ingen operasjon fordi jeg er for ung. Nå er jeg 61 år, og den 06.07.19 får jeg atter en gang beskjed fra Ortoped .... om at det ikke blir operasjon.men at jeg kan få en kortison injeksjon. Jeg svarte at jeg faktisk talt ikke var interessert i bare å komme å få injeksjoner, fordi knnet blir jo ikke bedre av den grunn! Kneet svikter hele tiden og det kommer lyder når jeg gårSmertene er ikke til å holde ut!. Sover nesten ikke. Kan ikke belaste det, og det er hovent og stivt. Akuttime hos fastlegen den 26.04.19 . Det ble da tappet ut veldiag mye væske. Fikk en kortison injeksjon. Forstår ikke dette! Er avhengig av krykker og har fått en tilpasset ortose. Vært og tatt MR den 26.06.19 Legger ved beskrivelsen. På forhånd takk for svar Kvinne 61 For å være helt ærlig, så skjønner jeg ikke hvorfor du ikke blir tilbudt en protese i kneet, da du synes å innfri kriteriene for dette og vel så det. Om du kun har vært hos private aktører synes jeg det er på høy tid at du ber om å bli henvist til en offentlig avdeling. Hvis du ikke får tilbud om protese ved ditt lokale sykehus, kan du be fastlegen henvise deg til en annen avdeling, som fritt sykehusvalg. Hei, takker for raskt svar, men vedlegger nå MR resultetene. Har vært på både offentlig og privat sykehus, men de vil ikke operere meg! Røker ikke! Har Lavt stoffskifte og Cøliaki, men ellers ved god helse! Har Lavt stoffskifte og Cøliaki Lykke til!

Kvinne 61

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Det røntgenbildet som jeg refererte til i siste svaret, beskriver slitasje i kneet ditt, og med de symptomer du beskriver, i seg selv nok til  at man bør kunne vurdere protese.

Det som fremkommer i MR-svaret, er at du i tillegg skal ha både lokal skade i brusken i denne delen av kneleddet, samt det røntgenlegen beskriver å være "synovial kondromatose". Det siste er en tilstand som kan gi stadig forbeining av hinnen som kler innsiden av kneleddskapselen.


Alle de tre tilstandene kan være årsak til smertene i kneet ditt. Får både slitasjen og den lokale bruskskaden, kan en protese være god symptomlindring. Det er ikke like sikkert for den synoviale kondromatosen.


Hvis du stadig har vært hos de samme ortopedene, og fått det samme svaret, kan det for din del være greit å be om å bli henvist til en ny avdeling, slik at det også kan bli vurdert av noen uavhengige.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-