Slitasje i kneet

Spørsmål

Har fått følgende brev etter en MR/røntgen undersøkelse av kne, og lurer på om du kan oversette dette til meg på et mer forståelig norsk: Det finnes betydende medial gonarthrose med kraftig redusert og uregelmessig leddbrusk samt subchondrale forandringer og benpåleiringer. Kronisk ruptur mediale menisken. Noe uregelmessig leddbrusk i laterale compartment men ingen subchontrale forandringer eller meniskskade. Arthrose i femoropatellarleddet med redusert leddbrusk og subchondrale forandringer i patella. Ingen ligamentskade. Moderat hydrops. Bakers cyste. Mindre bløtdelshevelse prepatellært. Ingen patologisk i periartikulære bløtdelene i øvrig R: Uttalt medial gonarthrose samt moderat femoropartellær arthrose. Bakers Cyste. Hydrops Røntgen: Medial gonartrose medialt. Femoroparellær arthrose på venste side. Venstresidig hydrops

Kvinne

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


MR og røntgen viser fremskreden slitasje i høyre del av ditt venstre kne, i tillegg til slitasje mellom kneskålen og lårbeinet. Menisken er også slitt, og må regnes som en del av slitasjebildet, og ikke en isolert menisksskade. En Bakers cyste representerer utposninger fra leddet, hvor det produseres økte mengder leddvæske som følge av slitasjen.


Dette er ikke et problem som vil kunne avhjelpes i forkant av protese i motsatt sides hofte, og jeg vil tro du på sikt vil ønske protese også i dette kneet.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-