Skuldersmerter-reumatisme?

Spørsmål

fikk i februar påvist akutt bursitt i begge skuldre + betennelse i håndledd, jeg ble henvist til sykehuset for kortisoninjeksjon ventetiden var for lang iforhold til mine smerter gikk jeg privat til en skulderspesialist. Han tok ultralydundersøkelse og bekreftet diagnosen og sette sprøyter i skuldrene. Jeg hadde noe effekt av dette men smertene er nå kommet tilbake. Min mor og hennes fam, har revmatiske sykdommer. Jeg har tatt dette opp med min fastlege der jeg informerte om at blodprøvene hos min mor var negative. Det var først når skulderspesialisten tok kontakt med fastlegen min og sa jeg burde bli undersøkt for revmatisme dette ble gjort. blodprøvene var negative. Jeg har slitt med "vondter" i hofter, korsrygg og nakke i mange mange år, skuldrene og håndledd kom plutselig. Jeg har ikke gjort noe spesielt som tilsier at jeg skulle få bursitt i skuldrene. Jeg har fått påvist IBS for noen få år siden. Min mor har også ulcerøs colitt. Jeg lurer egentlig litt på hva jeg skal gjøre. Jeg er 24 år og syntes ikke det er noe greitt at jeg skal gå rundt med så mye smerter så ung. Jeg sliter idag med at jeg våkner på netter av smerter, jeg blir helt plutselig doven og prikken i armene, og jeg kan ikke huske sist jeg ikke hadde vondt. Har vært normalt aktiv frem til problemene begynte å bli såpass store at jeg sliter med å gjøre dagligdagse ting. Fastlegen min er nå på ferie frem til slutten av august, var på akutt time på legekontoret denne legen var ganske sikker på at det var betennelse i slimposene igjen etter fysisk undersøkelse, men fikk da bare beskjed om at jeg måtte vente til fastlegen kom tilbake med å gjøre noe da "han" ikke var min fastlege - fikk sykemelding, that's it. Har tidligere fått Vimovo som jeg ikke føler har noe effekt, samt pinex forte som faktisk til tider heller ikke gir noe form for smertelindring. Nå kjenner jeg at dette begynner å gå utover psyken min og jeg gråter meg i søvn flere ganger i uken

Kvinne 24
Svar

Hei! Du har en familiehistorie som taler for reumatisme. blodprøver kan være veldig usikre. Vurdering hos reumatolog er en mulighet. Har du plager fra nakken? kan det være utstrålende smerter? Bursitt kan oppstå uten spesiell belastning og kan være langvarig plage. Diagnosen er ikke urimelig. Dessverre finnes ingen effektiv behandling utover Ibux lignende preparater og fysioterapi. Om det dreier seg om reumatoid artritt eller leddplager av reumatisme, er behandlingen mye av det samme. Spesifikk behandling krever vurdering av reumatolog. Med andre ord kan det være lurt å få en slik henvisning når fastlegen er tilbake. Tramagetic retard er nok et bedre alternativ enn paralgin forte