Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skuldersmerte

Spørsmål

Hei. Jeg er en kvinne på 54 år som har gradvis fått mer og mer problemer med hø.skulder. Jeg har gradvis fått smerter og verker om natten.Dette har pågått i noen år. Nå har jeg trent i et år med roing og styrke og føler meg sterkere men blir ikke bra i skulderen min. Nå er det blir litt lettere å forklare hvor det gjør vondt fordi nå klarer jeg ikke å barbere meg under min ve.arm ,da får jeg skikkelige smerter. Det samme er når jeg skal ta armen bak ryggen, det gjør veldig vondt. Sånn har jeg ikke hatt det før og derfor dette spørsmålet. Er dette betennelse i skulderen eller artrose tror du? Jeg har vært hos kiropraktor og fått tatt MR av nakke som viser spinalstenose i rotkanalen 2 steder. Men jeg føler ikke at det plager meg! Derimot skulderen gjør veldig vond.Burde jeg få tatt rtg av skulderen? Er takknemlig for svar.

Kvinne 54
Svar

Hei!


Mest sannsynlig er det tale om en irritasjon i sener og leddbånd som omgir skulderleddet. Ulike tester som fastlegen kan gjøre, vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken struktur som mest sannsynlig er affisert. At det er smertefullt når du fører den vonde armen over mot motsatt side av kroppen, kan være et tegn på begynnende slitasje i AC-leddet, som forbinder kravebeinet med skulderbladet. Dette vil typisk kunne gi smerter når man ligger på den samme siden, og når armen krysser over mot motsatt side. En slik slitasje ser man ofte som en årsak til irritasjon av sener rundt skulderleddet.


Jeg ville bedt om en god skulderundersøkelse, med påfølgende MR-bilde av skulderen. Jeg tror ikke det foreligger noen større slitasje i selve skulderleddet, så i dette tilfellet vil ikke røntgen være førstevalg.


Lykke til!