Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skoliose og benlengdeforskjell

Spørsmål

Hei! Jeg har en skoliose i nedre del av ryggen på 32 grader. Og jeg har også en veldig liten skoliose i brystryggen på noen få grader. Har beinlengdeforskjell på 4,4 cm. Høyre bein er lengst. Men jeg har blitt veldig redd for at den skoliosen jeg har i nedre del av ryggen, og den skoliosen jeg har i brystryggen kan påvirke lunger og hjertet, så det blir et slags press på de organene. Dette bekymrer meg veldig og jeg er veldig urolig. Så håper dere kan ta en kikk på røntgen bildene jeg har sendt dere. Og forklare meg om den lille skoliosen jeg har i brystryggen kan påvirke hjertet eller lungene mine? Og forklare meg om den skoliosen jeg har i nedre del av ryggen kan påvirke hjertet eller lungene mine? Trenger en forklaring på dette, for er virkelig urolig og tenker på dette hele tiden. Hilsen jente 30

Kvinne 30
Svar

  Hei

Du har nylig fått svar fra vår ortoped om samme spørsmål: 

 "Det foreligger en scoliose av en viss størrelse i lenderyggen din, samt en svært liten komponent også i brystryggen. Den komponenten som sitter i brystryggen vil ikke kunne gi deg noen plager fra verken hjerte eller lunger.     Jeg vil anta at du står på røntgebildene som er tatt, og man kan ut fra bekkenbildene få inntrykk av en betydelig beinlengdeforskjell. Som du sier kan dette spille inn i utviklingen av en scoliose. Hvis ryggen din ikke enda er vurdert, og at all progresjon i scoliosen har stoppet opp er slått fast, ville jeg bedt om å bli henvist til en ryggkirurg for ordens skyld.     Lykke til!"


Jeg er av samme oppfatning som vår ortoped, jfr over, og har nok ikke noe mer å tilføye enn det. Hans svar er jo forøvrig veldig tydelig på at skoliosen i brystryggen din er veldig liten, og at den ikke kan gi deg plager fra hjerte eller lunger.


Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-