Skjeve tær

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om du har noen tanker rundt det med at tærne er litt skjeve / bøyd. Har vel hatt det slik i mange år, men er mest tåen ved siden av stortåa på begge føtter som er ordentlig bøyd. De står helt likt, så de legger jeg mest merke til. Jeg har ikke noe vondt og legger ikke merke til det slik at jeg kjenner det. Jeg har også vært hos revmatalog / hudlege i forbindelse med noe tykkere hud på et par fingre på venstre hånd, men det var ingenting farlig, eller noe form for innflammasjon. Har funnet noe som heter "Pachydermodactyly" og det ligner veldig på det jeg har i venstre hånd. Har bare tenkt litt på om det kanskje er en sammenheng, men muligens ikke. Jeg har brukt trange sko i forbindelse med fotball i over 10 år, og det er vel egentlig bare der føttene har vært utsatt for trykk. Har du noen tanker rundt det med tærne? Noe og bry seg om, eller gjør det ingenting? Kan gå til fastlege, men ville høre her. Legger ved bilder.

Mann 20
Svar

Hei!


Isolert sett har du en lett vinkelfeil i ytterleddet på tå nummer 2 på begge sider. I tillegg kan man mistenke et lite akseavvik også i grunnfallangen i storetåen på begge sider, såkalt hallux valgus interfallangeus. Ingen av delene skal gjøres noe med så fremt de ikke gir trykkplager eller besvær. Vanlige røntgen av føttene dine, vil kunne vise om dissse feilstillingene er betinget i forhold knyttet til knoklene, som er det vanligste ut fra din alder.


Om feilstillingen er ledd i en systemisk tilstand, eller genetisk betinget, krever utredning hos reumatolog og eventuelt genetiker. Begge disse synes lite aktuelle all den tid du ikke har plager, og allerede er sjekket av reumatolog. Tilstanden som du refererer til, pachydermodactyli, kjenner jeg ikke til. Det jeg derimot nå har lest om tilstanden, passer ikke med slik føttene dine fremstår, og jeg synes heller ikke at det virker å være spesielt sannsynlig i hendene dine heller. Tilstanden hører til de reumatologiske problemstillinger, så jeg vil foreslå at du tar det opp med reumatolog igjen hvis du skal vurderes av denne på et senere tidspunkt.


Lykke til!