Skiveprolaps og hastegrad

Spørsmål

Hei, Har en prolaps i ryggen som jeg fikk i mai. Hadde smerter i nedre del av korsrygg og nummen på venstre fotblad. Vart gradvis bedre fram mot juli. Var mest plagsomt å sitte og ligge i den perioden, minst smerter når jeg stod. I slutten av juli endret det seg og det ble veldig smertefullt å stå oppreist. Å rette ryggen. Mistet samtidig litt krefter i venstre fot (tær), som gjorde at jeg haltet. Tok MR etter det. Men etter MR og før møte med ortoped ble jeg bedre i venstre fot, og etter et par uker fikk jeg lignende plager i høyre fot. Prikker i foten, og mister kraft. Men fikk ikke noe godt svar fra ortoped. Han misforstod meg litt så han klarte ikke forstå sammenhengen mellom MR og plager i høgre fot. Logisk med problem med venstre fot. Jeg får smerter og prikking i høyre fot når jeg retter ryggen. Når jeg bøyer meg fram så gir det seg. Det var dette ortopeden misforstod. Det jeg tar kontakt med deg om er følgende. Etter at jeg fikk smerter med å rette ryggen, har jeg valgt å sitte når jeg tisser. Det går greit, men synes strålen er svak. Men det har den nok vært en stund og har sikkert ikke med dette å gjøre. I det siste har jeg prøvt å tisse stående når ryggen er helt rettet opp. Men får det ikke til. Når jeg setter meg ned eller er mye bøyd framover så får jeg til å tisse. (Smertene i ryggen er mindre nå, men prikking og miste kraft er der.). Er dette noe jeg raskt bør få sjekket med lege. Eller er dette normalt ved prolaps?

Mann 47

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Siden MR-bildet ble tatt i forkant av at symptomene gikk fra hovedsaklig å være på venstre side, til høyre side, kan jo tyde på at det er tilkommet en endring av prolapsmassene.


Da jeg studerte, lærte jeg at det var tre problemstillinger som virkel hastet når man hadde fått påvist et prolaps:

1) Smerter som ikke lot seg avhjelpe med sterke smertestillende

2) Tap av kraften i de muskler som styres av de nerver som er i beknip

3) Endret funksjon av vannlating


For meg høres dette ut som potensielt 2 alvorlige symptom, som jeg på det sterkeste vil anbefale at du får vurdert snarlig!


Lykke til!