Skade uten brudd

Spørsmål

Hei Takk for svar! Kan du si litt om hva som skjer med brystryggen når den får et støt som i et kræsj? Jeg har jo til min store fortvilelse gjort ting kroppen ikke tåler et par ganger, hva skjer da? Er det bløtvevet, muskler og sener som er skadet? Begynner tilhelingen på ny hver gang jeg gjør en overbelastning? Den siste gangen begynte jeg å få vondt på natten stresser og vanskelig å sove,svigerfar (optoped) ville gi meg Tremadol, hva tenker du om det? Hva er din erfaring med pasienter som har vært utsatt for liknendende? Ser du skriver at jeg helt sikkert blir bra, mens jeg leser skrekkhistorier om at noen ikke blir bra.Er nok lei meg for at jeg fikk tilbakeslag etter å ha vært ganske Ok med nyttår , syna det er vanskelig p vite hvor forsiktig jeg må være. Har jeg ødelagt noe når jeg gjør aktiviteter kroppen ikke tåler?

Kvinne 38
Svar

Hei igjen.

Jeg viser til mine tidligere svar om dette, hvor jeg har forklart deg veldig viktige ting om dette, ikke minst dette med å ikke bekymre seg og være for opptatt av det, inklusiv å ikke tenke negative tanker om dystre prognoser, folk som ikke blir gode igjen osv, da det er en faktor som ofte forlenger slike plager. Det skjer som tidligere forklart blant annet ved at en ved å fokusere på smerte generelt, øker hjernens oppmerksomhet på smerte, og siden smerte er subjektivt, vil det lett kunne forlenge og forverre slike smerter som du har. Bekymringer for prognose osv vil lett gi økte muskelspenninger, slik bekymringer og angst generelt gjør, og det vil igjen kunne føre til forverring og forlenging av smertene.  Jeg leser her både direkte og mellom linjene at du har mye bekymringer om dette, til tross for mine tidligere råd og informasjon, og du kommer med flere spørsmål om det samme, hvor hovedfokus er frykt for hvordan dette vil utvikle seg, om det kan bli varig osv.  Jeg er derfor ganske så sikker på at du bør oppsøke din fastlege for en eller flere grundige samtaler om dette. Det trenger du, og du vil med sikkerhet ha mer nytte av slike samtaler med grundig informasjon om alt du lurer på og er redd for, enn spørsmål og svar her på Lommelegen. Forklar da gjerne legen din at du har fått til råd fra meg om samtaler omkring dette, og at "bestillingen" er å unngå å komme inn i negative tankebaner om dette, fordi det så lett forverrer slike tilstander.

Du må forøvrig gjerne forsøke det sterke smertestillende medikamentet Tramadol, slik din legesvigerfar har anbefalt.

Følg rådene mine her, det er det beste du kan gjøre nå. Ha det bra og god bedring.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-