Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skade i skulder

Spørsmål

Hei! Jeg har en ond overarm (øvre del) etter et tungt løft for 4 uker siden. Jeg skulle rette opp en veltet snøscooter og måtte ta i alt jeg hadde og gi et raskt rykk. Jeg har utrente armer. Jeg la ikke merke til noe galt under og rett etter løftet. Merket det først noen minutter etterpå men klarte å klatre opp i et tre uten store problemer. Det ble en del verre til dagen etter. Siden har jeg ikke fått vesentlig bedring, tross hvile. Dersom jeg prøver å løfte armen (strak) til siden (fra kroppen) eller framover, klarere jeg bare et kort stykke, bakover går tilnærmet normalt. Dersom jeg lar undersiden av håndflaten peke fremover i bevegelsesretningen går det noe bedre, særlig til siden. I hvile kjenner jeg lite. Jeg prøver hvile armen hele tiden, men det er ikke til å unngå at jeg innimellom kjenner smerte, siden det er lite bevegelse som skal til. Hva bør jeg gjøre? Hvor lenge vil dette vare? Er total hvile av armen løsningen?

Mann 49
Svar

Hei!


Siden det allerede har gått fire uker siden den utløsende hendelsen, og du ikke har blitt bedre på denne tiden, ville jeg inntatt en mer aktiv tilnærming. At du ikke klarer å igangsette visse bevegelser som utgår fra skulderen, ut til siden og fremover, kan gi mistanke om en skade i noen av senene som utgjør rotatormansjetten i skulderen.


Jeg ville nok ha fått dette vurdert av fastlegen eller en fysioterapeut, gjerne fulgt opp med et MR-bilde. I din alder vil det være viktig å tidlig bekrefte eller avkrefte om det foreligger en slik skade, fordi den bør lede til kirurgisk reparasjon av den skadete muskulaturen. I slik behandling ønsker man å gjøre senest seks måneder etter skaden.


Lykke til!