Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skade av skulderbuen ved fall på sykkel

Spørsmål

Fikk bråstopp på sykkel, 45kmt pga bremsesvikt. Traff en bom og tok deretter et svalestup og landet på høyre skulderen i en gressbakke. Fikk påvist to brudd i ribbein 1 og 2. På røntgen. Er sendt hjem fra sykehus med sterke smerter som øker på. Armen på sida som jeg landet på henger ned og har en kul midt oppå. Det er vondt i denne skuldra og så kjennes det ut som kniver langs venstre skulderblad ved all bevegelse. Armen henger liksom i en muskel på framsiden av skulderleddet. Kan ikke løfte armen mer enn ca 30 grader i noen retning. Rotasjon av overarmen mot venstre arm går ikke mer en 10 grader. Er jeg bare forslått eller er det noe annet som ikke synes på røntgen? Tatt Mr av nakken som er ok.

Kvinne 44
Svar

Hei!


Det er for meg litt uklart om dette er en fersk skade, eller om dette er plager som har vedvart etter ulykken på sykkel. Din beskrivelse av en konturendring rundt skulderen, og en klump på oversiden, kan representere en såkalt AC-leddsskade - en skade av leddbåndene som forbinder kravebeinet med fremre delen av skulderbladet.


En AC-leddsskade kan være lett å overse på vanlige røntgenbilder, hvis disse bildene ble tatt uten at du stod og den skadete armen fikk henge fritt.


Jeg tror neppe det skulle foreligge noe brudd i dette området, for det ville man sannsynligvis har klart å se på de første røntgenbildene dine.


Jeg anbefaler deg derfor å få tatt nye røntgenbilder hvor du står og lar begge armene henge ned med full tyngde. Dere må spørre om det kan foreligge en skade av AC-leddet i henvisningen.


Lykke til!