Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skade av AC-leddet

Spørsmål

Hei. I april falt jeg av en hest under et travløp der jeg først fikk et rykk i armen da jeg holdt fast i tøylen i fallet og deretter landet på hodet. Var bevisstløs en kort stund. De første to dagene klarte jeg ikke løfte armen, og siden har jeg hatt smerter i skulder og nakke. Ved mr undersøkelse fikk jeg følgende svar: nakke; c3/c4 er moderat høyderedusert med modic type 1 dekkplateforrandring. C4/c5 skive buker også litt generelt. Cervicallordrose er noe avflatet. R: skivedegenerasjon ved C3/C4 og C4/C5. Skulder: det er ganske uttalt grad og benmargsødem i laterale clavicula med liten subchondral fraktur i AC ledd. Leddkapselen er litt fortykket med også ødemforrandring i acromion. Det er en lett kurvet type 2 acromion. Meget sparsommelige signalforrandringer i bakre glenoid labrum som kan representere sublaberal recess, men ingen paralaberal cyste. Det er også en sublaberal recess i fremre og øvre del av labrum uten SLAP-lesjon. R: ganske uttalte benmargsforrandringer ved AC ledd forenlig med posttraumatisk osteolyse av laterale clavicula. Hva betyr dette? Og hva tror du jeg må gjøre for å fungere som normalt?

Kvinne 25
Svar

Hei!


MR-bildet av nakken din viser kun lavgradige slitasjeforandringer, og ikke noe som direkte forklarer vedvarende plager i venstre skulder. 


I venstre AC-ledd, som er leddet som forbinder kravebeinet med vingebeinet, viser MR-bildet signalforanrringer i begge knoklene rundt leddet. Røntgenlegen mener i tillegg at det kan ha tilkommet et lite brudd i kravebeinet i samme område. 


Det kan godt tenkes at du ifm fallet, fikk en skade i AC-leddet, og at det vedlikeholder smerter og funksjonstap som du nå opplever. Når det nå har gått snart 10 måneder siden skaden, synes jeg du skulle få vurdert om dette er noe du kunne få hjelp med hos en ortopedisk kirurg. Det kan da være aktuelt å gjør en kikhullsveiledet bortfresing av den skadde del av kravebeinet. 


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-