Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Seneknute inni hånden

Spørsmål

Hei! Jeg er en 31 år gammel kvinne som for noen uker siden oppdaget en liten "klump" inni hånden. Det virker som den sitter på senen til lillefingeren. Først trodde jeg at det var selve senen, for jeg føler at klumpen "strekker seg" med lillefingeren når jeg strekker den ut, men jeg har ikke alltid hatt denne klumpen der. Man kan ikke se den med mindre man studerer hånden min nøye, og er såpas liten at jeg synes det er flaut å gå til lege for å spørre hva det er. Jeg vil ikke virke som en hypokonder. Vedlagte bilder viser hvor klumpen sitter, og som du ser synes den bare i et visst lys. Den er ikke spesielt øm når jeg tar på den, og er ikke kulerund. Relativt fast konsistens, men ikke steinhard. Som du ser på bildene har jeg også en del træler, fordi jeg driver styrketrening. Denne "klumpen" er ikke en træle. Hva tror du dette kan være, og bør jeg få det sjekket ut? Jeg kan ha hatt den lengre enn jeg tror, men jeg kan ikke si jeg synes den har vokst noe etter at jeg oppdaget den for noen uker siden (3-4 uker).

Kvinne 31
Svar

Hei.


Dette er ganske så sikkert en seneknute. De kan vokse og føre til krokfinger. Det tar lang tid, åresvis. Seneknuter kan opereres, om de blir plagsomme. Farlige blir de aldri.

Jeg synes derfor at du trygt kan se dette an, -om det ikke plager deg, siden diagnosen er sikker og fordi det er ufarlig. Begynner du med tiden å bli plaget av det, tar du kontakt med fastlegen som kan henvise deg til kirurgisk behandling av dette.

Ha det bra.