Sannsynlig smerter fra hoften

Spørsmål

Smerte i området v hoftekam og oppover. Ikke ømt. Hatt det i 6 - 8 år når jeg stod opp, så var det straks borte. Nå er det svært vondt å komme ut av sengen etter å ha ligget i 4 - 5 timer og trenger en tid for å komme opp. Varmt omslag i 15 min gjør det mye bedre. Vanligvis borte etter 1/2 til 1 time i bevegelse. Av og til litt smerte for hvert skritt når jeg jogger. Kommer tilbake når jeg ligger i ro mere enn 4 - 5 timer. Mann. 81 år. Ingen rygg eller hofteproblemer. God form. Aktiv idrettsutøver. (Orientering) BMI 20 - 21. (Siden er dårlig redigerbar. Tekst oppe på hverandre. Områder som ikke fungerer) Hilsen

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Du skriver at du ikke tidligere har hatt hofteproblemer. Hvis du ikke er avbildet med røntgen av hofteleddene dine i nyere tid, tror jeg at det kunne vært lurt å gjøre dette først. Jeg er litt usikker på lokalisasjonen av smertene dine, men ellers høres historien svært suspekt ut med tanke på slitasje i hoften. Hvis denne ikke skulle være slitt, bør ryggen undersøkes, og avklare om det kan foreligge forhold i denne som kan gi strålesmerter i beskrevet område. Om dette heller ikke skulle vise seg å være årsak til dine plager, bør man se om smertene kan være refererte smerter fra et annet sted i kroppen, eventuelt om det foreligger en irritasjonstiltand lokalt i området.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-