Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sannsynlig slitasje i håndroten

Spørsmål

Hei, har de siste månedene fått mer og mer vondt i "roten" av tommel og pekefinger på begge sider, såpass at jeg merker det også når hendene holdes i ro. Ser ikke ut til å være hevelser eller noe rødt rundt leddene. Jeg er ikke nummen i noen av fingrene. Merker at pekefingerene gjør spesielt vondt når jeg krøker dem. Er det en slags "senebetennelse" tro? Noe jeg kan gjøre med dette?

Kvinne 47
Svar

Hei!


Smertene dine høres ut som om de kan stamme fra grunnleddet i tommel og pekefinger. I lys av at du også skriver at du også har slitasje i både skulder og storetå, antar jeg at dette også er problemet i hendene dine. Noen utvikler lettere disse plagene, og det kalles polyartrose. Det beste er om fastlegen kan henvise deg til røntgen av håndroten, dette vil i de fleste tilfeller gi diagnosen.


Jeg tror ikke dette er tale om en senebetennelse. Hvis det konstateres slitasje, ville jeg bedt om å bli henvist til en kirurgisk avdeling som tilbyr vurdering av håndkirurgiske problemstillinger. I mange tilfeller vil man kunne ha nytte av en skinne som stabiliserer leddet. For en del blir det etterhvert nødvendig å gjøre en mindre operasjon for å bli kvitt plagene.


Lykke til!