Ryggsmerter

Spørsmål

Hei, Gikk til legen da jeg har slitt med ryggen i ca. 3 måneder. Det er verst om natten når jeg sover, og ved statiske bevegelser. Kan for eksempel ikke ligge på mage, da får jeg nesten problemer med å trekke pusten. Må opp for å bevege meg, og for å klare å sovne igjen. Ved statiske bevegelser kan ryggen "stivne". Smerten sitter sterkest "midt på ryggen", litt over korsrygg". Har prøvd ibux400 i en periode på 14 dager, kiropraktor og flere bevegelighetsøvelser samt styrketrening. Har egentlig slitt med ryggen siden 2009, men klart å trene meg god. Er 27 år, og fødte for andre gang for fire måneder siden. Legen tok blodprøver for å sjekke for Bekhterevs sykdom/revmatisme? Samt røntgen. Skal være sagt at tannlege sa jeg har slitasje gikt i kjeve - fikk vite dette for 1.5 år siden etter mye smerter og "klikking" i kjeve. Hva kan smertene mine komme av? Legger ved svar på blodprøver samt røntgen. Labsvar B-Hemoglobin:13,5 B-EVF:42 Kommentar: Prøve eldre enn 24t B-Erytrocytter:4,8 Ery-MCV:88 Kommentar: Prøve eldre enn 24t Ery-MCH:28,1 Ery-MCHC:32,0 Kommentar: Prøve eldre enn 24t B-Leukocytter:7,9 S-Natrium:144 S-Kalium:4,4 P-Kreatinin:66 Nyre-eGFR:110 P-ALAT:18 P-ALP:121*H (34-115) P-GT:13 P-CRP:2,8 P-Ferritin:15 P-TSH:1,0 RG Iliosakralledd Røntgen av lumbalcolumna fra 2009 og en skoliosemåling fra 2010 til sammenligning. Det er en liten langstrakt høyrekonveks skoliose i thoracolumbalovergangen. Det er ingen typiske spondyloartropati forandringer og det er ingen sikre patologiske forandringer svarende til IS-leddene. Det er lett høydereduserte skiver i thoracolumbalovergangen. Ellers ingen patologi påvist.

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, det er mulig å ta en blodprøve HLA B27 som kan si noe om Bekhterev, men mange i befolkningen har en positiv prøve uten å ha symptomer. Derimot er den positiv hos alle med Bekhterev. Symptomer i form av stivhet i krosryggen sammen med røntgenologiske funn taler for en slik diagnose. Du har ingen forandringer på røntgen som tilsier dette. IS leddene blir som oftest affisert først. Skoliose kan gi ryggsmerter, men den vurderes ikke som uttalt. Det er vanskelig å si om det er forklaring. Du fødte for 4 måneder siden, det kan også være en årsaksfaktor. Jeg kan ikke peke på en enkeltfaktor ut fra prøver eller røntgen som forklarer smertene. Behandling med Celebra høres fornuftig ut. Videre er trening viktig for å styrke muskulatur og stabilitet

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-