Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ryggsmerter i noen måneder, frisk forøvrig

Spørsmål

Hei Brynjulf , igjennom sommeren har jeg merket en murrende smerte i nedre del av ryggen som ‘’ stråler’’ fremover i magen og ut på sidene Jeg er en aktiv mann på43år som trener mye

Mann 42
Svar

Hei.


Du har altså kjent en murrende smerte i nedre del av ryggen, og denne smerten kan du også kjenne fremover i magen og ut på siden. Forøvrig er du frisk og i god form. 

Du har ikke stilt noen konkrete spørsmål her, så jeg vet derfor ikke eksakt hva du ønsker informasjon om. Derfor velger jeg å tenke litt høyt om det du skriver, og å gi deg noen råd.


Ryggsmerter er svært vanlig, og i det store flertallet av tilfellene skyldes det ikke alvorlig sykdom, og det vil være forbigående. Smerter som kjennes i ryggen, vil oftest komme fra selve ryggen, men det finnes alternative, slik som f.eks. nyrer eller annen sykdom inni bukhulen. For å sjekke om det mest sannsynlig kommer fra ryggen, så kan du teste om forskjellige bevegelser eller stillinger utløser smerter. Gjør de det, så er stor sannsynlighet for at smertene kommer fra ryggen. Er smertene imidlertid helt uavhengig av stillinger og bevegelser, så kan det hende at de ikke kommer fra ryggen. Hvis smerten har andre kjennetegn, f.eks. kommer etter måltider, i forbindelse med vannlating, eller især hvis smerten blir verre og verre hele tiden, uke etter uke, istedet for å bli jevnt bedre med tiden, hvilket er det vanligste, så kan det skyldes sykdom, og da vil det være riktig å gå til lege for å få dette undersøkt. 


Siden dette tross alt har vart noen måneder for ditt vedkommende nå, og du etter alt å dømme ikke vet årsaken, så synes jeg du nå skal vurdere å få legen din til å se hva dette kan skyldes. 

Utover dette er det vanskelig å bli mer konkret her, siden jeg ikke kan undersøke deg, og siden det er begrenset med informasjon i din henvendelsen din til oss.

Håper uansett at svaret mitt kan være til nytte for deg. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-