Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Resurfacing protese i hofte

Spørsmål

Hei Jeg er en mann på 45 år med artrose i hoftene (mest venstre). I 2015 gjennomgikk jeg en kikkhullsoperasjon for å fjerne litt løse ting osv i hoften. Dette var å Haraldsplass sykehus. Denne operasjonen har ikke gjort situasjonen noen bedre for meg. Jeg trener mye forebyggende, og liker å være en aktiv person. Derfor føler jeg at en total hoftetransplantsjon er mange år for tidlig og er for begrensende for meg. Jeg har tidligere lest om hip resurfacing eller Birmingham hip fordi jeg lurte på om det kunne være noe for meg, men jeg fikk høre at denne operasjonen utførte en ikke lenger bl.annet på kysthospitalet Hagavik. Så leste jeg et innlegg herfra fra desember 2018 at hip resurfacing ble nevnt som et behandlingsalternativ. Jeg lurer derfor på om en fremdeles utfører slike operasjoner i Norge? Jeg har daglig mye smerter om MÅ gjøre noe for snart. Mvh Rune

Mann 45
Svar

Hei!


Birmingham-protesen, er et eksempel på en resurfacingprotese. Dette er en design på protese som har vært forsøkt noen ganger, og så et oppsving for 10 år siden. Dessverre viste resultatene i leddregisteret i Norge, at det ble mye komplikasjoner med en slik protesedesign. Ut fra det samme registeret ser det ikke ut som protesen er satt inn siden 2013 - og jeg tviler på at det finnes noen sykehus i Norge som tilbyr denne operasjonen.


Det er i utgangspunktet ikke så stor prinsippiel forskjell på om du får en tradisjonell hofteprotese, eller en resurfacingprotese. Det vil etter all sannsynlighet bli behov for revisjon, uansett protesedesign. Om du er så plaget som du skriver, vil jeg tro du kan få mange svært gode år før en eventuell ny utskiftning blir nødvendig.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-