Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rehabilitering etter kirurgisk fjerning av os tibiale eksternum

Spørsmål

Kan jeg skade tibialis posterior senen med å gå for mye 6-7 uker etter operasjon der accessory navicular bein ble fjernet? Jeg belastet bare hælen de 6 første ukene. Når det var godt 6 uker begynte jeg å belaste hele foten. Var forsiktig de første dagene. Fra mandag til og med i dag har jeg belastet foten fult ut. Jeg har brukt to krykker når jeg går lengre avstander. Innendørs går jeg som om foten skulle være normal uten krykker. Jeg har belastet mer enn inntil smertegrensen et par ganger denne uka. Med resultat at foten verker, men ikke så mye at jeg føler det er nødvendig med smertestillende. Men så mye at jeg sitter med foten opp så ofte jeg kan. Arret og området rundt ser helt fint ut. Jeg er bare redd for å skade tibialis posterior senen.

Kvinne 38
Svar

Hei!


Etter fjerning av dette benet i fotroten, er det litt ulikt hvordan man avslutter inngrepet - noen syr senen fast med syntetiske anker til gjenværende del av knokkelen, mens andre ikke gjør noe mer enn å lukke over senen. Hva som er gjort i ditt tilfelle kan jeg ikke vite uten å lese operasjonsbeskrivelsen din.


Hvis vi antar at senen ikke ble sydd fast, så pleier jeg vanligvis å begrense belastningen de første 10 uker etter operasjonen. Jeg tror ikke du gjør noe feil med å belaste slik du beskriver, mne jeg ville unngått å belaste mer enn smertene tillater frem til det er gått 10 uker etter operasjonen.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-