Rehabilitering etter forfotskirurgi

Spørsmål

Har operert Hallux valgus både på stor- og lilletå på venstre fot. Har akkurat fjernet gipsen. Alt kjennes OK, men er noe hoven, merket det da jeg prøvde noen joggesko. Kan jeg ta på «vanlige» sko på 17.mai, selv om det blir noe ubehagelig/vondt? Det er snakk om ett par timer i barnetoget. Det blir nesten 14 dg fra fjerning av gips, og til 17.mai.

Kvinne 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Det finnes et uttall måter å operere disse problemstllingene på, spesielt hallux valgusen. De forskjellige måtene har også noe ulike begrensninger hva gjelder rehabiliteringen. Som generelt prinisipp vil det kreve avlastning av forfoten i minumum 6 uker etter operasjonen. Har det gått 6 uker i ditt tilfelle vil jeg tro at det går greit å ha på seg joggesko. Hvis det har gått mindre enn 6 uker siden operasjonen, ville jeg kontaktet kirurgen, og forhørt meg. Det er ikke uvanlig å være hoven i månedsvis etter en slik operasjon.


Lykke til!

Har du spørsmål om ORTOPEDI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gard Kristian Anderssen ORTOPEDI
Pris fra 259,-