Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

PRP og slitasjegikt

Spørsmål

Lurer på effekten av PRP behandling. Er aktivt fjellmenneske gjennom et helt liv, men også ødelagte knær gjennom helt liv, 9 operasjoner til sammen, 4 i hver kne, den 9. operasjon var fullprotese høyre kne jan 2016, gikk så bob bob. Når står venstre kne for tur. MR Venstre kne vår 2020: Kraftig redusert bruskhøyde i begge compartment av femorotibialleddet. Påleiringer ved leddflatene særlig på lateralsiden. Corpus mediale menisk protruerer mot mediale kollateralligament. Lite vev i bakhorn og corpus og signalforandringer som bryter flaten mot femur i bakhorn og mot tibia i corpus som ved ruptur. Lite vev i laterale menisk. Nærmest ingen avgrensbar bakhorn. Intakte korsbånd og kollateralligamenter. Varierende bruskhøyde i femoropatellarledd med påleiringer ved leddflatene. Hydrops. Normal Hoffas fettpute. Intakt quadriceps og patellarsenen. Moderat Bakers cyste uten tegn til ruptur. R: Kraftig gonarthrose mest utpreget i femorotibiale og laterale compartment. Degenerative meniskforandringer i begge meniskene. Menisk ruptur på degenerativt grunnlag i mediale menisk. Bakers cyste. Siden jeg er så ung og for å hale ut tiden har jeg det siste året fått 3 Cortison spøyter, hjelper kortvarig. Sist var det en annen lege (med ortopediutdanning) som nevnte PRP, han har ikke sett resultat MR. Sp langt jeg kan ser virker det slik at PRP hjelper på vev, altså: muskler, senner leddbånd etc, men ikke bein. Med mine problemer, slitasje bein, hjelper PRP da?

Kvinne 56
Svar

Hei!


PRP er et litt kontroversielt tema og du vil finne eksempler på resultat som varierer fra fantastisk til helt uten virkning. Det er pupolisert en rekke studier de senere år som kan trekke i retning av en god symptomlindring hos flertallet av dem som forsøker PRP-injeksjon. Effekten avhenger litt av hvilket ledd som behandles, og hvor framskreden slitasjen i leddet er.


Slik du beskriver dine plager, og spesielt siden du har vært så moderat fornøyd etter kirurgi så langt, vil et forsøk med PRP-injeksjon neppe være noe du har så mye å tape på.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-