Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Prolaps i nakken

Spørsmål

Hei! Siden i april i år har jeg det som begynte som nakkesmerter i nakke, skulder og nedover armen spesielt på venstre side - dette gikk helt ut i fingertuppene.Fra begynnelsen av juni opptrådte også nummenhet og prikking fra skulder og helt ned i spesiellt peke- og langfinger. De andre fingrene har også en viss nummenhet, men ikke slik de to ovennevnte fingre. Jeg fikk 2-ukers kur med Etoricoxib kirka, dette hjalp lite, så jeg fikk innkalling til MR med følgende resultat: det er normal akse i cervicacolumina,ingen patologisk glidning eller kompresjon av virvecorpore.I nivå C4/C5 ses paramediant til høyrestilt herniering med kompresjon av framre radix til avgående høyre rot.Det er dessuten spondolytiske påleiringer som gir refuserte plassforhold intraforaminalt.I nivå C6/C7 ses bilaterale unconvertebralleddspåleieinger.På høyte side ses kraftig innsnevring av nervoforamen ved kompresjon av avgående rot.På venstre side får man intrykk av en bredbasert herniering av mellomvirvelskiven med kompresjon av avgående venstre rot intraforaminalt.Bevart mellomvirvelskive ses i nivå C7/TH1.Det foreligger ingen medullopati i noen av nivåene.Normalt signal sees ved bueleddene.Det er upåfallende forhold b Hei, Jeg har siden april dette år vært plaget med smerter i nakke som har bredt seg ned i venstre arm. I slutten av mai begynte jeg å kjenne prikking/nummenhet i venstre arm, underarm og ut i fingerspissene - da spesielt langfinger og pekefinger. Det «kribler» og en nummenhet under huden fra overarm og ned i nevnte fingerspisser, dette sammen med moderat til sterk smerte. Spesielt pekefingeren kan jeg miste såpass følelse at jeg kan klype temmelig hardt uten at jeg føler noe særlig smerte. Dette går litt i bølgedaler.Jeg har også en følelse av å ha mistet litt muskelstyrke som følge av dette. Når jeg feks går en tur kan jeg føle en ørhet/svimmelhet i hodet, og hodet «følger ikke med kroppen». Samtidig er det svært kraftig kribling i hele venstre arm.Litt vanskelig å forklare.Alt dette går ganske mye ut over livskvaliteten siden man hele tiden kjenner at noe «er der». Min fastlege har ferie, og jeg hadde en time hos vikaren hans. Da jeg sa at jeg hadde påvist Spinal Stenose nede i ryggen ble han litt skeptisk til at det jeg har nede i ryggen nå viser seg oppe i nakken.Jeg brukte over 2 år på å få kontroll på det nede i ryggen, og føler at den delen er innenfor komfortsonen.Så nå er jeg litt spent på om jeg må gjennom samme runda med det oppe i nakken. Jeg kommer ikke inn til min fastlege før 19. august, så jeg håper jeg kan få en indikasjon på veien videre av dere. Jeg er for ordens skyld 49 år. Jeg har lagt ved et bilde av konklusjonen fra MR på unilabs. Hvis det ikke er leselig, man jeg maile den på oppgitt mailadresse. Håper på svar:-)

Mann 49
Svar

Hei.


MR-svaret forklarer i høy grad dine smerter, inkl de utstrålende smertene og nummenheten. Det er betydelig patologi (unormale forhold) i nakken din, blant annet skiveprolaps, beinpåleiringer og trange forhold for nerver.

Det du spør om her, er "veien videre". Jeg synes ikke at du behøver å vente på fastlegen, men heller få vikaren til å henvise deg til en vurdering av nevrokirurg, for å få vurdert om dette er noe som kan eller bør opereres, eller om du kan unngå dette.

Her er det stort sett nemlig to mulige utveier: operasjon eller konservativ behandling, dvs tid og smertestillende.

I påvente av vurdering hos nevrokirurg bør du få tilstrekkelig smertelindring, dvs smertestillende tabletter som virker godt nok.

Du nevner ditt yrke under tilleggsopplysninger, og jeg ser for meg at det kan bli utfordrende eller umulig i tiden i en stund fremover, men langtidsutsiktene er det nok for tidlig å si noe om, samtidig som det er klart at det finnes muligheter for fremtidige plager fra nakken din også, såpass mye endringer der er i nakken din, iflg MR-bildet.

Jeg ønsker deg god bedring, og håper svaret kan være til nytte for deg.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-