Potensielt ankelbrudd

Spørsmål

Hei, Vi fikk svar i kveld fra ortoped Gard Anderssen med overskrift "isolert brudd i spolebeienet i leggen". Anderssen reiser spørsmål om brudd i ankelen og anbefaler undersøkelse av det. På det ene bildet vi sendt til han lurer vi imidlertid på om det allerede viser et slikt brudd? Bildet er lastet opp til han før, men vi laster det opp på nytt i en forstørret variant.

Kvinne 10

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Som oppfølging til det resonemmentet vi påbegynte; et slikt brudd ville ikke gitt seg til kjenne både nederst i spolebeinet, i tillegg til øverst i spolebeinet. Det dere ser på bildet er de fortsatt åpne vekstskivene i knokkelen, og jeg ser ikke noe umiddelbart gale med disse. Leddbåndene som potensielt kan skades  ved denne type brudd, er dem som forbinder skinnebeinet og spolebeinet, som i høyde ligger like over vristbeinet på det første bildet. Når det er sagt, er det ikke mistanke om slik leddbåndskade ut fra bildene av selve ankelgaffelen, men sikker kan man ikke være før man stresser leddbåndene og tester at de er intakte og stramme. Dette bør skje et sted hvor man har erfaring med slikt, altså en ortopedisk poliklinikk.


Lykke til!

Har du spørsmål om ORTOPEDI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gard Kristian Anderssen ORTOPEDI
Pris fra 259,-