Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Potensiell skade av nerve rundt skulder

Spørsmål

Fall på sykkel 45 kmt for tre uker siden. Landet ytterst på høyre skulder. Påvist brudd i to øverste ribbein nær nakke. AC ledd lukssajon 9 mm. Lite brudd i skulderblad ytterst på skulder. Dette er forsåvidt ok og gjør ikke all verdens vondt når jeg holder det i ro. Det som virkelig gjør vondt er en brennende og sviende smerte langs skulderbladet inn mot ryggsøylen, lurer på hva det kan være. Det er veldig intenst og ikke mulig å sove noe særlig. Det er ikke tatt RTG bakfra eller Mr i dette området. Kan dette være skade på nerven som går ned til musklene på skulderbladet? Hvis nerven er i klem eller skadet hvor raskt bør det undersøkes!? Det er ikke spesielt ømt å ta der, smerten er heller ikke ømt som leddet i skulderen, det bare svir intenst langt inni skulderbladet. Hvis det er musklene som har fått seg en smell, hvor lang tid bør det ta før de kommer seg? Tror jeg skal på kontroll på sykehus om tre uker. Har angst for leger og sykehus og synes det er vanskelig å få sagt tydelig i fra når jeg har en konsultasjon. Samtidig tenker jeg at det er litt dumt om en evt skade på nerven blir permanent fordi jeg kvier meg for å spørre!

Kvinne 44
Svar

Hei!


Det finnes en nerve som forsyner muskler og smertereseptorer baktil i skulderen, som heter nervus suprascapularis. Denne kan gi smerter på baksiden av skulderen, og kan føre til svekkelse i en eller flere av musklene som utgjør rotatormansjetten i skulderen.


Sannsynligvis er det ikke behov for å gjøre noe med dette, og at det vil spontant klinge av når hevelse og blødninger trekker seg tilbake, og ikke gir lokalt trykk og irritasjon. Jeg tror likevel at det er viktig at du nevner disse plagene ved neste kontroll, slik at du kan bli skikkelig undersøkt for dette, eller om det er en annen forklaring på disse plagene dine.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-