Potensiell skade av leddet mellom lårbein og kneskål

Spørsmål

Hei, eg er ein gutt på 22 år som har begynt å blitt smålei av ein pågåande kneskade. Under ein fotballkamp for 5 år sida landa eg på kneet med full vekt og fekk ein hevelse som varte i sirka 6mnd. Dro til lege og fant så ut at mesteparten av den indre lårmuskelen var "ødelagt", som i betraktelig mindre enn på venstre lår. Fekk beskjed om å sykle og la det gå seg til, som eg gjorde. Kneet blei beidre over tid og eg tok meg ikkje bryet å reise tilbake. Problemet er at i jamne mellomrom sidan skaden, som kan vare i fleire månader så har eg ein diffus smerte inne i kneet når eg går i oppoverbakke og belastar kneet. Det låser ser og gjer vondt om eg sitter i 90 grader som f.eks kino eller liknande. Skal eg prøve å ta 1 fots knebøy så kjem eg ikkje lenger enn 45 grader før kneet begynner å stråle med smerte. Lurer veldig på kva detta kan vere og burde eg besøke ein lege igjen? Takk for svar

Mann 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


De fleste av de aktivitetene du trekker frem som provoserende for kneet ditt, trekker i retning av en postensiell skade eller tilstand i leddet mellom kneskålen og lårbeinet ditt. Slik jeg forstår det, fikk du en avrivning i den delen av quadricepsmuskelen (knestrekker) som man vet er svært viktig for å stabilisere kneskålen i sporet sitt på lårbeinet. Hvis denne delen av muskelen er utrent, eller faktisk helt borte som hos deg, er det klart predisponert for å kunne gi uheldig sporing av kneskålen. Når du jobber tungt med knestrekk, feks knebøy, oppstår svært høy belastning på dette leddet, og det er da viktig at kneskålen ligger optimalt, og ikke skjevt på lårbeinet. Liggende skjevt, vil det over tid kunne utvikle seg slitasje i brusken som overbelastes.


Hvis du fikk et direkte traume mot kneskålen ifm den skaden som ledet til muskelavrivningen, kan det også tenkes at det kan ha oppstått bruskskader i det samme leddet.


Uansett årsak til plagene dine, høres det for meg ut som om du vil kunne profitere på å få prate med en ortoped. Du kan da få vurdert de forholdene jeg nevner, og i tillegg tatt adekvate bilder som kan belyse saken bedre.


Lykke til!

Har du spørsmål om ORTOPEDI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gard Kristian Anderssen ORTOPEDI
Pris fra 199,-